Helyi közélet

2011.09.26. 10:11

Lézerpont, Palotaszálló, és garadnai csillagles Ikarus-szal

Miskolc - Az elmúlt hétvégén a Lézerpont látványtár megtekintésével vette kezdetét a Csillagles Ikarus-szal elnevezésű túra, amelyet két miskolci lokálpatrióta, Kanyog Miklós és Kaló Tamás szervezett.

Miskolc - Az elmúlt hétvégén a Lézerpont látványtár megtekintésével vette kezdetét a Csillagles Ikarus-szal elnevezésű túra, amelyet két miskolci lokálpatrióta, Kanyog Miklós és Kaló Tamás szervezett.A cél Miskolc értékeinek bemutatása volt és hogy a kirándulás még hangulatosabb legyen, az MVK Zrt. jóvoltából a veterán Ikarus 620-as autóbusszal utazhattak a túrán résztvevők. - tudtuk meg az egyik szervezőtől, Kanyog Miklóstól.

A látványtár megtekintését maga a tulajdonos, Barna György vezette, aki remek házigazdának bizonyult. Gyűjteménye osztatlan sikert aratott a résztvevők körében. Az út második állomása a Béke utcához vezetett, ahol fotókat készíthettek a résztvevők LÁÉV kisvasút hibridmozdonyáról, majd a Diósgyőri Vár következett.

Garadnáig mentek

"A vártól tovább indulva a Bükk felé vettük az irányt egy kis kitérővel, hiszen megálltunk a Móra Ferenc utcán, ahol

veterán haszongépjárműveket nézhettünk meg. A Palotaszállóba való érkezésünkkor kellemes meglepetésben részesültünk, mert a szálló vezetése megengedte, hogy felmehessünk az épület tornyába is, így gyönyörködhetünk a panorámában." - tette hozzá Kanyog Miklós. "Kár, hogy ekkorra már sötét lett, de így is páratlan élményekkel lettünk gazdagabbak, köszönet érte. A Palotaszálló megtekintése után a vacsorát a Pele Emlékházban ejtettük meg, majd a kis pihenő és Herman Ottó életmunkájának megismerése után túránk utolsó állomására, Garadnára mentünk, ahol már távcsöveivel várt bennünket az Androméda Csillagászati Egyesület lelkes csapata, akik önzetlenül fagyoskodtak a hideg időben és készségesen válaszoltak mindenkinek a kérdésére."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában