Helyi közélet

2011.09.06. 16:15

Letartóztatták a 86 éves miskolci asszony meggyilkolásával gyanúsítható nőt

Miskolc (MTI) - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság kedden azt az 50 éves nőt, akit a Miskolcon, a Szentpáli utca egyik épületének lépcsőházában holtan talált 86 éves asszony meggyilkolásával gyanúsítanak.

Miskolc (MTI) - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság kedden azt az 50 éves nőt, akit a Miskolcon, a Szentpáli utca egyik épületének lépcsőházában holtan talált 86 éves asszony meggyilkolásával gyanúsítanak.

Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a határozat indoklásában a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítékok megsemmisítésének és a tanúk befolyásolásának lehetősége szerepel.

Barna Péter, a gyanúsított ügyvédje a tárgyalóterem előtt azt közölte, hogy ügyfele tagadta a cselekmény elkövetését.

Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség egy 50 éves, büntetett előéletű felsőzsolcai nőt gyanúsít a közelmúltban egy miskolci lépcsőházban holtan talált 86 éves asszony megölésével. A gyanúsított több hónapja ismerte az áldozatot. Hozzátette: múlt csütörtök reggel állampolgári bejelentés alapján egy miskolci belvárosi lépcsőházban találtak rá a nyomozók az idős nő holttestére, és a rendőrség szombaton bűnügyi őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves felsőzsolcai lakost.

A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövető előzetes szóváltás után, felfokozott érzelmi, indulati állapotba kerülve végzett áldozatával. "Az idős nő halálához kötődően napvilágot látott különböző alaptalan híresztelésekkel ellentétben az elvégzett adatgyűjtés eredményeként megállapításra került, hogy az érintett házban nem folyt prostitúciós tevékenység, és ezzel kapcsolatban sem az elhalt idős nő, sem pedig más személy nem fordult a rendőrséghez egyetlen alkalommal sem" - hangsúlyozta a szóvivő. A 86 éves asszony érzelmi, indulati cselekmény áldozata lett, olyan körülmény, amely arra utalna, hogy őt bárki zaklatta volna, a nyomozás során nem merült fel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában