Helyi közélet

2011.09.27. 15:08

Földes: harmincnyolcezernél is több aláírás

Miskolc - Nem várt eredménnyel zárult a Földes Ferenc gimnázium nevének megtartásáért indult aláírásgyűjtés.

Miskolc - Nem várt eredménnyel zárult a Földes Ferenc gimnázium nevének megtartásáért indult aláírásgyűjtés.Bár az olvasói oldalon szereplő köszönetnyilvánítás 35 000 körüli aláírásszámról szól, de azóta sikerült egy pontosabb számlálást végrehajtani a hétfői adaggal együtt így a papíron szereplő aláírások száma meghaladja a 37 700-at és interneten is érkezett nyolcszáz voks. A mennyiség hatalmas, tekintve hogy ez azt jelenti, a teljes miskolci lakosság nagyjából több mint húsz százaléka nyilvánított véleményt.

A szervezők remélik hogy valóban nem kerül sor a névváltoztatásra, hiszen láthatóan nagy a támogatottsága annak,hogy a Földes maradjon meg Földesnek. Sokan megszólaltak a vitában az Észak-Magyarország hasábjain is,olyan emblematikus figurák,mint például Hevesi Attila tanár úr a gimnázium legendás tanára,vagy Koncz Gábor színművész, szintén egykori Földes diák, akik ezt írta üzenetében: "a Földes erőt, hitet, kitörölhetetlen emléket adott. Ne politizálj!Inkább emlékezz."

Sok megkérdezett aláíró így nyilatkozott: Miskolcról mindig azt mondják, mély gyökerek,valódi indentitás,öntudatos lokálpatrióta polgári réteg nélküli város. Ez az összefogás nem ezt bizonyítja szerencsére.Az aláírásgyűjtők szándéka az hogy az aláírásokat az iskolában helyezik el, hiszen ez a sokezer ember a későbbiekben az iskola számára támaszték, hátország lehet hogy a jövőben is rászolgáljon erre a kitüntetett bizalomra.

ÉM


Miskolc – Az aláírást kezdeményező Földes öregdiákok köszönetüket fejezték ki mindenkinek, aki ügyük mellé állt.

Miskolc – A földesista öregdiákok az alpolgármesternél jártak, az aláírásokat továbbra is gyűjtik.

Nem látni, hogyan végződik majd a vita, amelyik ez idő tájt izgalomban tartja a Mi Városunkat: kapjon-e másik nevet az egyik ismert középiskolánk, vagy sem. Bujdos Attila jegyzete.

Miskolc – A diákok reménykednek, hogy akcióikkal sikert érnek el.

Miskolc – A Miskolci Önkormányzatot a Széchenyi’ 56 Emlékbizottság kereste meg azzal a kéréssel, hogy a Földes Ferenc Gimnázium nevét változtassuk Miskolci Széchenyi István Gimnáziumra.

Miskolc – Azt szeretnék, maradjon Földes a gimnázium neve.

Miskolc – Iskolájuk átkeresztelése ellen demonstráltak szerdán a Földes Gimnázium diákjai.

Miskolc – A szervezők értesítették a szerkesztőségünket, hogy a miskolci Földes Ferenc Gimnázium nevének megváltoztatása ellen aláírást gyűjtő akció holnap – azaz csütörtökön – megkezdődik a Szinva Teraszon és a Hősök terén délután fél négytől és egész hétfőig tart majd. A szervezők Földes pólóban lesznek a helyszínen.

Miskolc – A Földes Gimnáziumban nem szeretnék, ha megváltoztatnák az iskola nevét.

Miskolc – Egyre parázsabb vita folyik arról, maradjon-e meg Miskolcon a Földes Gimnázium neve, vagy sem, s ha nem, akkor az 1956-os ötlet szerint a Széchenyi nevet vegye- e fel. Az eddigi érvek részben politikai, részben érzelmi indíttatásúak. Pedig egy iskola névválasztása esetében talán mégsem ezek a szempontok lehetnek döntőek.

Bár én is Földes diákként végeztem, véletlenül sem szeretném az észt osztani a kereszteljük-e át az iskolát vagy sem vitában. Már csak azért sem, mert ez nem a puszta racionalitás, érv-érv elleni küzdelem kérdése, hanem alapvetően érzelmi, emocionális kötődések, nézetek és életutak ütközése. Tisztelek minden vitatkozót: őket legalább mélyen érdekli valami, ami közügy. Kiss László jegyzete.

Miskolc – „A komoly eredményeket felmutató iskolának méltó ember kell, hogy nevet adjon.

Miskolc – Van, aki nem bánja, más ellenzi a Földes Ferenc Gimnázium átkeresztelését.

Miskolc – A gimnáziumnak csak véleményezési joga van, a közgyűlés dönt majd, változik-e a név.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában