Helyi közélet

2011.09.21. 12:35

Fecskendő és szexújság az Avasi temetőben

Miskolc - "A filmfesztiválra érkezett angol barátaimat vezettem körbe a város nevezetességei között. Kezdetben büszkén, később azonban elszégyelltem magam, amikor az Avasi templomhoz értünk ..." - kezdi levelét Olvasónk.

Miskolc - "A filmfesztiválra érkezett angol barátaimat vezettem körbe a város nevezetességei között. Kezdetben büszkén, később azonban elszégyelltem magam, amikor az Avasi templomhoz értünk ..." - kezdi levelét Olvasónk."A szép új kerítést körben láthatóan nyilvános WC-nek nézik és a lépcsősoron a templom, illetve az óratorony lábához érkezve ért minket a legnagyobb csalódás látván a fal tövében tömegével vannak eldobálva a fecskendők, amiket később a sírok között, a hírességek sírjához zarándokolva több helyen is felfedeztünk." - írja nem túl örömteli sorait Olvasónk. "A másik kijáraton távozva láttuk hogy az új térfigyelő központ pár méterre működik. Kérdem én, nem lehetne esetleg egy kamerát felszerelni a templomra, amit figyelnének is? Vagy a pár ezer rendőr tanulóból délutánonként párat arra járőröztetni, hogy a turisták előtt ne kelljen szégyenkezni, vagy a sírokat látogató hozzátartózóknak ne kelljen bosszankodni kegyeletük lerovása közben?"

Védett sír?

Sajnos ha akarnánk sem tudnánk vitatkozni Olvasónkkal... Magyarország egyik - némi elfogultsággal - legszebb sírkertjében valóban feltudja magát gyorsan izgatni a miskolci lokálpatrióta  a látottakon. Szerda délelőtti ottjártunkkor tényleg több fecskendős zacskót (is) leltünk. És szomorú - mint az a kapcsolódó fotókon is jól látszik - , hogy mást is... Nem asztalunk, hogy kriminológiai, netán szociológiai eszmefuttatásokba merüljünk, de ez bármennyire is elkeserítő, de nem "miskolcikum". A jelenséggel például Rómában, vagy Londonban csakúgy találkozhat a turista, mint jelen esetben Miskolcon.

A leginkább elszomorító mindezek mellett az, hogy Miskolc híres polgármesterének, Soltész Nagy Kálmánnak a védett sírja borzalmas állapotban van. De egy órácska takarítás, no meg egy kis friss vágott virág a Latabár kriptánál is elkélne. Ha már a kultúra várost épít...

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában