Helyi közélet

2011.09.17. 19:27

Évszázados könyvek, ifjú olvasók

Miskolc - A Kulturális Örökség Napjai alkalmából könyvek szerelmeseinek szolgált különleges meglepetéssel a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár.

Miskolc - A Kulturális Örökség Napjai alkalmából könyvek szerelmeseinek szolgált különleges meglepetéssel a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár. Két rendkívüli könyvritkaságot, az 1605-ben megjelent – fatáblás, disznóbőr kötéses – Calepinus-kötetet és a Váradi Biblia 1661-es példányát is megtekinthették, sőt – megfelelő védőkesztyűben – kézbe is vehették az érdeklődők a Kulturális Örökség Napjai alkalmából szombaton három időpontban is megtartott bemutatón Miskolcon, a megyei könyvtár helyismereti gyűjteményben. A könyvtár akciója még megtoldotta a nap meglepetéseit: a Kulturális Örökség Napjai rendezvényeihez kapcsolódva azok a diákok, akik 2011 szeptemberében kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat, és a felvételükről szóló értesítést bemutatták, ezen a napon ingyenesen iratkozhattak be fél évre a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárba.

- ÉM-PGY -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában