Helyi közélet

2011.09.06. 10:18

Császtai búcsú, hatodszor a szőlőhegyen

Edelény - Soha nem látott, több ezres tömeg részvételével az edelényi szőlőhegyen szombaton tartották a VI. Császtai Búcsút.

Edelény - Soha nem látott, több ezres tömeg részvételével az edelényi szőlőhegyen szombaton tartották a VI. Császtai Búcsút. Az esemény fővédnöke dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke volt, aki méltatta és elismerte az Edelényi Hegyek Közösségének munkáját, általuk létrehozott értékeket, hagyományt teremtő rendezvényeit.  Védnökséget vállalt még Szaniszló János, az Edelényi Kistérség Többcélú Társulás elnöke és Virág Tamás, az Edelényi Hegyek Közösségének elnöke is. A búcsút a városi-térségi összefogás és a felvidéki összetartozás erősítésének jegyében rendezték. A szentmisét dr. Berkes László főesperes tartotta, majd a császtai borok kóstolásánál Edelény testvérvárosa, Szepsi dalban köszöntötte a várost, erre az edelényi férfikórus és a Szent Márton Borrend dalban válaszolt. Az ünnepség csúcspontja a Csík zenekar nagy sikerű előadása volt.

- BOON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában