Helyi közélet

2011.09.03. 16:31

Borünnep a "mi falunkban"

Szentendre - A "mi falunkban", az Észak-magyarországi falu tájegységben és szomszédságában, a felföldi mezővárosban zajlik és zajlott – szombaton és vasárnap – a Borünnep, ami a Szentendrei Skanzen, vagyis a szabadtéri néprajzi múzeum évente visszatérő rendezvénye.

Szentendre - A "mi falunkban", az Észak-magyarországi falu tájegységben és szomszédságában, a felföldi mezővárosban zajlik és zajlott – szombaton és vasárnap – a Borünnep, ami a Szentendrei Skanzen, vagyis a szabadtéri néprajzi múzeum évente visszatérő rendezvénye. Huszonhárom borász mutatja be kézműves borait hazánk legismertebb bortermő vidékeiről. Tokajt öt pincészet képviseli. Rengeteg esemény színesíti a bor és gasztronómia ünnepét. Csak ízelítőül közülük néhány: mustlekvárkészítés és -kóstolás, kosárfonás, kézműveskedés, borok, mustok, borkorcsolyák, pálinkák vására, játékok, tánc, koncert, egyebek. Vasárnap megelevenedik a mi tájegységünk egyik ékessége, a mádi kereskedőház: az engesztelés napját ünnepli az "ott lakó” zsidó család.

- ÉM -


Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Nézze meg, milyen programok várnak Önre hétvégén, és válogasson közülük kedvére! Jó szórakozást kívánunk!  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában