Helyi közélet

2011.08.18. 09:39

Mekkora támogatást kaphat az operafesztivál?

Miskolc - <a href="http://www.boon.hu/miskolc/mi-lesz-a-fesztivaligazgatoi-poszttal/1765382">Beszámoltunk róla:</a> Bátor Tamás, a Miskolci Operafesztivál Kft. igazgatója nem mer tervezni a következő fesztiválra, mert nem tudja, milyen forrásokból (állami és önkormányzati támogatásokból) gazdálkodhat.

Miskolc - Beszámoltunk róla: Bátor Tamás, a Miskolci Operafesztivál Kft. igazgatója nem mer tervezni a következő fesztiválra, mert nem tudja, milyen forrásokból (állami és önkormányzati támogatásokból) gazdálkodhat. Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárt arról kérdeztük, hogy van-e lehetőség arra, hogy a kiemelt nemzetközi rendezvények (mint például az operafesztivál) állami támogatottsága előre kalkulálható legyen.

Az államtitkár szerint szeptember körül kiderül, hogy mekkora támogatást tud nyújtani az állam a rendezvényre. A nehéz gazdasági helyzet miatt ez az összeg biztosan kevesebb, mint korábban. Szerinte kevesebb pénzből is meg lehet valósítani a fesztivált például a meghívottak számának csökkentésével.

Mint mondta, a miskolci polgármester és a képviselő testület feltett szándéka, hogy a város kulturális életét átszervezze, megújítsa.

Megemlítettük, az operafesztivál ügyvezető igazgatójának szerződése augusztus végén lejár, pályázatot azonban még nem írtak ki a poszt betöltésére. Az államtitkárt arról is kérdeztük, támogatnák-e a fesztivál esetleges új vezetőségét is. Egyértelmű igen volt a válasz.

ÉM-HM


Kapcsolódó cikk:

Miskolc - Lejár az operafesztivál igazgatójának szerződése. Pályáztatásról nem hallani, csak kinevezésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában