Helyi közélet

2011.08.12. 10:13

Köbméterenként 37 forintos csökkenés

Ózd - Egy pályázatnak köszönhetően kevesebbet kell fizetni azoknak az ózdi fogyasztóknak, akik csak az ivóvíz szolgáltatást vesztik igénybe a helyi vízműtől.

Ózd - Egy pályázatnak köszönhetően kevesebbet kell fizetni azoknak az ózdi fogyasztóknak, akik csak az ivóvíz szolgáltatást vesztik igénybe a helyi vízműtől.Az Ózdi Vízmű Kft. szabott, és országos viszonylatban is magas áron kapja az ivóvizet az Észak Magyarországi Regionális Vízművektől. A lakossági terhek csökkentése érdekében a helyi önkormányzat részt vett egy pályázaton, amelyen 22 millió forintot nyertek el. Ennek az összegnek több mint a felét ivóvíz vásárlására, a fennmaradó részt pedig a szolgáltatási díjak csökkentésére fordítja a társaság.

Saját vízbázis

A csak vízdíjat fizetők számára elért köbméterenkénti 37 forintos csökkenés csupán az első lépés Ózdon. A társaság ugyanis azon dolgozik, hogy megszűnjön a kiszolgáltatottságuk az ÉRV felé. Egy saját ivóvíz bázist hoznának létre, amelynek az alapvizét az alig tíz kilométerre található Sajó szolgáltatná. Ennek érdekében már egy víziközmű társulást is alapítottak, a nyári hónapokban pedig a papírmunkákat intézik. Ha megvalósul az ózdiak terve, akkor hosszú távon az egész városban jelentős mértékben csökkenhet az ivóvíz díja.  

- ÉM-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában