Helyi közélet

2011.08.31. 13:39

Hekkertámadás: dolgoznak a MISEK honlapjának helyreállításán

Miskolc -<a href="http://www.boon.hu/miskolc/tuneziai-hekkerek-tortek-fel-a-misek-kft-weboldalat/1778290"> Mint arról a Borsod Online elsőként beszámolt</a>, hekkertámadás érte a MISEK Nonprofit Kft,. honlapját, ami miatt elérhetetlenné vált minden, a kórházzal kapcsolatos információ. Az illetékesek jelen pillanatban is dolgoznak az internetes tartalom helyreállításán.

Miskolc - Mint arról a Borsod Online elsőként beszámolt, hekkertámadás érte a MISEK Nonprofit Kft,. honlapját, ami miatt elérhetetlenné vált minden, a kórházzal kapcsolatos információ. Az illetékesek jelen pillanatban is dolgoznak az internetes tartalom helyreállításán.

"A MISEK Kft honlapját tegnap éjszaka érte hackertámadás." - tudta meg a Borsod Online Barcsa Istvántól, a MISEK Kft. stratégiai igazgatójától. "A honlap külső, tárhelyszolgáltatással foglalkozó cég szerverén üzemel, amely szerverhez szerzett valamilyen módon hozzáférést a behatoló. A támadás tényét jeleztük a szolgáltató felé, akik megkezdték az ügy kivizsgálását és honlap helyreállítását. A honlap kizárólag közérdekű információkat tartalmazott és a kórház informatikai rendszerével nem állt semmiféle kapcsolatban, így adatvesztés, személyes adatokhoz való hozzáférés nem történt. A honlap helyreállításának ideje az érdeklődők türelmét kérjük."

Elismertségre vágyott?

A támadó valószínűleg úgynevezett Script kiddie hacker volt, akik esetében általában olyan komoly szaktudással nem rendelkező fiatalról van szó, aki hekkerek által megalkotott eljárások alapján mások által megírt programokat használ arra, hogy vandálkodjon (például mások hálózati kapcsolatát vagy gépének működését megzavarja, gépekre betörve az ott levő tartalmakat törölje vagy megváltoztassa), számítógépekre illegális hozzáférést szerezzen és annak erőforrásait engedély nélkül használja.

Mozgatórugója leggyakrabban az elismertség, és az általános etikai elvek alkalmazásának hiánya. Gyakran olyan eszközöket (programokat) használ, melyek működésével nincs tisztában, emiatt szándéka ellenére károkozása után a hatóságok által megtalálható és felelősségre vonható.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában