Helyi közélet

2011.08.10. 09:00

Felszentelték a tokaji imaházat

Tokaj - Tokajban, az Ady Endre utcán szentelték fel az evangélikus gyülekezet új imaházát.

Tokaj - Tokajban, az Ady Endre utcán szentelték fel az evangélikus gyülekezet új imaházát.Az egyház a Tokaj városának tulajdonába visszakerült evangélikus templomért és az úgynevezett Generális házért kapott kárpótlási pénz egy részéből vásárolta és újította fel az ingatlant.

Tokajban a 16. század első felében alakult meg az evangélikus gyülekezet, sokáig saját templommal és házzal is rendelkeztek. Ezt az épületkomplexumot tavaly adta át az egyház a városnak, most az úgynevezett kistokaji városrészen szentelték fel új imaházukat. Az Ady Endre utcai épületben parókiát, imatermet és egy bárki által igénybe vehető és pihenésre bérelhető vendégszobát is kialakítottak.

A vasárnap délelőtt kilenc órai istentiszteletek mellett rendszeres programokkal is várják az érdeklődőket az evangélikusok felekezeti hovatartozástól függetlenül. Minden kedden este hattól „FilmKEDD”-et tartanak, ahol a vetítés után lehetőség van a látottak megbeszélésre is. A csütörtökön délutáni bibliaórán pedig egy-egy szentírási igeszakasszal foglalkoznak részletesen. Az egyházközséget Asztalos Richárd lelkész vezeti.

- E. J. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában