Helyi közélet

2011.08.31. 10:53

DVTK: Van megoldás a sínmetszés elkerülésére

Megépülhet a két füves edzőpálya Diósgyőrben, kisebb módosítással.

Megépülhet a két füves edzőpálya Diósgyőrben, kisebb módosítással.Az Észak-Magyarország szombati és keddi számában is foglalkoztunk azzal az ,,akadállyal”, ami a DVTK által megépíteni szándékozott két új füves edzőpálya előtt tornyosul. Mint arról beszámoltunk: Dudás Hunor, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője csak nemrég értesült arról, hogy ahová pályákat terveztek, ott a hatályos városrendezési építészeti terv alapján villamosvasút nyomvonala van, ami az egyik pálya sarkán futna keresztül. Az üggyel kapcsolatban nyilatkozott az Északnak – a DVTK ügyvezetőjén kívül – Miskolc főépítésze, Rostás László, valamint a megyeszékhely polgármestere, dr. Kriza Ákos is.

Az Észak-Magyarországhoz eljutott információk szerint kedden újra találkoztak a felek egymással, így Dudás Hunortól arról érdeklődtünk, hogy mire jutottak az egyeztetésen.

– Még hétfőn sikerült ebben a témában egyeztetnünk telefonon Kriza Ákos polgármester úrral, kedden délelőtt pedig bent jártam az önkormányzatnál – mondta Dudás Hunor. – Átbeszéltük ezt az ügyet, és őszintén mondom, hogy végig a konstruktivitást, a segítő szándékot tapasztaltam a városházát képviselő szakemberektől, és természetesen a polgármester úrtól is. Bízom benne, hogy más közös ügyeinkben is így tudunk majd együtt dolgozni, ahogy most.

Sín elkerülés

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen eredményre jutottak az egyeztetések során, hogy a tervezett villamos sín akadályt jelent-e még.

– Sikerült olyan megoldást találni, hogy a pályák gond nélkül megépülhetnek és ez a lényeg – mondta Dudás Hunor. – A pályák újra tájolásával kikerültek a tervezett villamossín nyomvonalából, vagyis a játéktérrel nem lesz gond, csak egy esetlegesen később megvalósítani szándékozott tervünket, az egyik füves pálya melletti lelátórész megépítését kell újra gondolnunk.

ÉM


A miskolci polgármester elmondása szerint az önkormányzat partnersége megvan.


Dudás Hunortól, a Diósgyőri VTK ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy akadozik a partneri együttműködés az önkormányzattal.


Pályákat építene a Diósgyőri VTK, de egy vasúti sín terve keresztül húz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában