Helyi közélet

2011.08.15. 16:40

Az IVS "építi" a holding portálját

Miskolc - Kibontott falak, építkezés – ez a látvány fogadja az arra járót Miskolcon, a Hunyadi utca 5. szám alatt.

Miskolc - Kibontott falak, építkezés – ez a látvány fogadja az arra járót Miskolcon, a Hunyadi utca 5. szám alatt.

Ez azért érdekes, mert ebben az épületben található a város cégeit tömörítő Miskolc Holding Zrt. is. Az építkezésből először arra következtettünk, hogy a holding esetleg egy új ügyfélszolgálati irodát nyit a főutcán. De nem, a felújítás az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) első ütemébe tartozó homlokzat-felújítások, portálcserék része.

Dobos Tímea, a városháza szóvivője az Észak-Magyarországnak elmondta: a városrehabilitáció részeként nyolc épület újul meg Miskolcon az idén. Ebből hét önkormányzati, a nyolcadik pedig vegyes tulajdonban van. Azok az épületek újulnak meg, melyek rossz állapotban vannak. Van ahol csak a homlokzatot újítják meg, de van olyan épület is, amelyet kívül-belül.

A Hunyadi utca 5. szám alatti épület földszintjén a portálok eredeti állapot szerinti rekonstrukciója valósul meg – ismertette Dobos Tímea. Amint a munkálatok befejeződnek, a helyiségeket a város bérbe szeretné adni – tette hozzá.

ÉM-NSZR



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában