Helyi közélet

2011.08.04. 19:33

A személyszállítókat ellenőrizték

Borsod-Abaúj-Zemplén megye.  - "A megyénkben közlekedő autóbuszokkal nincs komolyabb probléma." Az autóbuszok ellenőrzésére szervezett kontinensszintű akciót a közelmúltban a közlekedési rendőrök nemzetközi szervezete.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye.  - "A megyénkben közlekedő autóbuszokkal nincs komolyabb probléma." Az autóbuszok ellenőrzésére szervezett kontinensszintű akciót a közelmúltban a közlekedési rendőrök nemzetközi szervezete.A július 28-án és 29-én végrehajtott Tispol "Operation bus" ellenőrzés-sorozat során azonban nem csak a személyszállítók, hanem más közlekedők szabálysértéseire is odafigyeltek a rendőrök, tájékoztatta portálunkat Dobi Tamás zászlós, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Ennek eredményeként 54 fővel szemben 364 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök, , míg 17 fővel szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást. Négy járművezetővel szemben ittas vezetés miatt közigazgatási, egy ellen büntető eljárás megindítását kezdeményezték, míg két sofőrt mintavétel céljából előállítottak. Három forgalmi engedélyt vontak be a helyszínen, ám ezek egyike sem autóbuszé volt.

Sebességtúllépés miatt, műszeres mérés alapján 23 jármű – köztük egy autóbusz – üzembentartójával szemben kezdeményeztek közigazgatási eljárást, míg három esetben az objektív felelősség alapján egyéb szabályszegés miatt.

Az ellenőrzés közlekedésbiztonságra gyakorolt hatása jónak mondható, mint minden olyan ellenőrzésé, amely fokozott rendőri jelenléttel jár a közutakon – tette hozzá Dobi Tamás. Olyan szabálytalanságokat is sikerült feltárni, amik közvetlen balesetveszéllyel járnak, mint például az ittas járművezetés, így az ellenőrzés-sorozat mindenképpen eredményesnek tekinthető. Az akció tapasztalata alapján a megyénkben közlekedő autóbuszokkal nincs komolyabb probléma. Az ellenőrzött buszok műszaki állapota döntő többségükben megfelelő volt, vezetőik rendelkeztek a személyfuvarozáshoz szükséges érvényes okmányokkal, mondta még el a szóvivő.

- ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában