Helyi közélet

2011.07.21. 11:53

Újra magyar pilóta a Hungaroringen

A miskolci Kiss Pál Tamás személyében újra lesz a magyar aszfaltnak betyárja.

A miskolci Kiss Pál Tamás személyében újra lesz a magyar aszfaltnak betyárja.

Július 29-31. között a Magyar Nagydíj keretein belül, a GP3-as betétfutamon a Hungaroringen versenyez majd a Right Guard Racing fiatal versenyzője, Kiss Pál Tamás. A Formula-1 előszobájaként is emlegetett GP3 versenysorozatban, a Tech 1 színeiben induló magyar tehetségre a mostani hétvégén, július 22-24. között még a Nürnburgringen vár egy próbatétel.

A jövő hét végén azonban Magyarországra érkezik a száguldó cirkusz. A magyar pilótának nézők százezrei szurkolnak majd a helyszínen, de a Right Guard Racing motorsport program és az RTL Klub stratégiai együttműködésének köszönhetően akár tévénézők millió is, hiszen a Forma1 mellett a GP3 futamot is közvetíti a csatorna.

– Nagyon örülök ennek a jó hírnek – mondta Kiss Pál Tamás. – Nagyon szépen köszönöm minden érintettnek, különösen a támogatóimnak és a csatornának, hogy létrejön a közvetítés. Nekem csak jó emlékeim vannak a hazai futamokról, izgalmas verseny vár az idei megmérettetésen is. Várok mindenkit a helyszínen és a képernyők előtt, szurkoljanak nekem!

FM

A szombati zűrös futamos kiesés után, vasárnap Kiss Pál Tamás az utolsó helyről rajtolva lett 20. Silverstone-ban.

A reggeli időmérő edzéssel, majd a délutáni első futammal folytatódott szombaton a Brit Nagydíj Silverstone-ban. A Right Guard Racing motorsport program versenyzője az időmérő edzésen a 13. rajtkockát szerezte meg, sajnos azonban a délutáni futamon többszörös balszerencse miatt egyetlen kör után be kellett fejeznie a versenyt. A vasárnap reggeli futamon a 26. helyről rajtolhat.

Mogyoród - Bemutatkozott a Hungaroringen, május 31-én megrendezett sajtótájékoztatón Kiss Pál Tamás és új csapata, a Tech1 Racing Team. A 20 éves magyar pilóta idén először versenyez a GP3 Series versenysorozatban, melyet a Forma-1 előszobájaként is emlegetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában