Helyi közélet

2011.07.28. 16:05

Szennyező források megszűntetése, és mederszabályozás a Szinván

Miskolc - Munkagép dolgozott csütörtökön kora délután a Szinva patakban, a Soltész Nagy Kálmán utcai híd szomszédságában. Azonban nem csak az említett szakaszon tartanak a munkálatok.

Miskolc - Munkagép dolgozott csütörtökön kora délután a Szinva patakban, a Soltész Nagy Kálmán utcai híd szomszédságában. Azonban nem csak az említett szakaszon tartanak a munkálatok."A Szinva patak Márton bíró u. - Pálma u. és a Papír u. - Csóka u. közötti mederszakaszán mederszabályozás zajlik." - nyilatkozta a Borsod Online érdeklődésére Dobos Tímea, Miskolc város szóvivője.

"A felső, 280 méteres szakasz elkészült, jelenleg a Pálma és Márton bíró utcán történik az ősmeder szabályozása, hiszen a 2006-os és 2010-es árvíz elöntötte az ingatlanokat, így ott mederszabályozásra is szükség volt. Azon a területen, mintegy 400 méteren készül el a mederszabályozás.

A város 200 millió forint nyert a Fejlesztési Ügynökségtől a projektre, az összköltség 320 millió forint. Ezzel az árvízi biztonság 100 százalékos lesz.  A Gizella utcán a Szinva patak szennyező forrásainak megszüntetése zajlik. A hónap végére, vagyis napokon belül befejeződik a munka, vagyis a rothadó iszap és hordalék eltávolítása a Szinva medréből."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában