Helyi közélet

2011.07.22. 15:32

Soha ennyi hallgató

Miskolc - Még soha nem vett föl annyi <strong>hallgatót </strong>a <strong>Miskolci Egyetem</strong>, mint ebben az évben, szám szerint 3432 jelentkező érte el a bejutáshoz szükséges <strong>pontszámot </strong>- hangzott el a <strong>ponthúzás </strong>éjszakája után tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Miskolc - Még soha nem vett föl annyi hallgatót a Miskolci Egyetem, mint ebben az évben, szám szerint 3432 jelentkező érte el a bejutáshoz szükséges pontszámot - hangzott el a ponthúzás éjszakája után tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Patkó Gyula, az egyetem rektora hozzátette, ez a szám azt jelenti, hogy tavalyhoz képest 107-tel több diák nyert felvételt eddig, de még hátra van az augusztusi pótfelvételi eljárás, melynek keretében tavaly is több mint 500 hallgató került be az egyetemre. Az egyetemi vezető hozzátette: ezek a számok azért is számítanak komoly eredménynek, mert országos szinten csökken a felsőoktatásba jelentkezők száma. Ennek oka pedig az, hogy a Miskolci Egyetem az évek során szerethető intézménnyé vált, a hallgatók megtapasztalták, hogy itt kiváló szakmai munka folyik, kiváló körülmények között, fogalmazott a rektor. Részletek később.

- ÉM -



Miskolc - Miskolcon a jogász és a politológus képzéshez kellett a legtöbb pontszám.   


Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este a www.felvi.hu portálon. Mintegy 141 ezer, egyetemre és főiskolára jelentkező tudhatja meg, hogy felvették-e.  


Miskolc, Debrecen, Pécs, Szolnok és Budapest -  Pont ott partyval várták a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők a felvételi ponthatárokat. Ha öröm, ha bánat, koccintás lesz a vége.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában