Helyi közélet

2011.07.09. 11:07

Mi történt július 8-án Borsod-Abaúj-Zemplén megyében?

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Összeállításunkból megtudhatja, mi történt pénteken Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Összeállításunkból megtudhatja, mi történt pénteken Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Dalma miskolci diáklány. 10 éve versenyszerűen kézilabdázik aminek alakját is köszönheti. A nyár munkával fog telni számára, de a barátokkal mindig lesz idő bulizni.

Miskolc - Lesz-e még Miskolcon kohászat? Ez a tétje a hónapok óta tartó tárgyalásnak.  

Gönc - Tavaly öt jelölt volt, most csak hárman indulnak polgármesteri címért.    

Miskolc, Karcsa - Több körzeti megbízott, helyben szervezett, hatékonyabb munka.    

Miskolc - Egyre melegebb, száraz levegő érkezik fölénk. Pénteken azonban a Kárpát-medence északi, északnyugati részét megközelíti egy hidegfront, ezért átmenetileg több helyen fordulhat elő zápor, zivatar - Bujdosó Bence, amatőr meteorológusunk előrejelzése.    

Kazincbarcika - Nemcsak korszerűsödik, de megjelenésében is modern és üde látványt nyújt majd ősztől az Ádám Jenő Általános Iskola Dózsa György Tagiskolája, ahol már javában folyik a komplex épületenergetikai beruházás.  

Két évre bezár a vár Diósgyőrben . Újjáépítik. Várat építeni – ezt könnyű belátnunk – hatalmas elszánás. Ha nem félnénk a nagy szavaktól, mondhatnánk akár hősiesnek is. Kövenként helyrerakni, amit elrontottak az évszázadok, nekifeszülni az időnek, egyszerre dőlni előre és hátra benne – míg az építmény mind inkább egykori önmaga képét ölti, és végül a múlt lép elibénk – a jövőben. Ilyen volt, és lám, ilyen is lett. Hanem: van-e értelme ennek? Bujdos Attila jegyzete.  

Holdról idekerült kőzetet is meg lehetett vásárolni az ónodi piacon, halálra gázolt egy nyolcvan éves, fancsali illetőségű asszonyt a Miskolcról Hidasnémeti felé tartó személyvonat,  166 millió forintból újul meg az Ádám Jenő Általános Iskola Dózsa György Tagiskolája. Megyénk  településeinek hírei első kézből a Borsod Online-on.  

Mezőkövesd - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy mezőkövesdi férfival szemben.    

Mezőkövesd - Veszekedés után halálra verte 43 éves élettársát egy 53 éves mezőkövesdi férfi.   

Miskolc, Diósgyőr - Nézze meg, milyen programokat kínál hétvégére a 32. Kaláka Fesztivál!  

Miskolc - Az elektrotechnika, az automatizálás, az informatika, a logisztika, valamint a termék- és technológiafejlesztés, illetve a hozzá kapcsolódó anyagvizsgálati módszerek terén elért tudományos kutatási eredményeit ismerteti és mutatja be a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki ...  

Itt a kánikula! Az utóbbi napok borongós időjárását felváltja a napsütés és a hőség! Ez azonban veszélyekkel is járhat! Íme, néhány hasznos tanács kánikula idejére!  

Rakamaz, Tokaj – Jövő szerdától dübörögnek a koncertek a Hegyalján, de az ország legnagyobb zenés nyaralása már a hétvégén elkezdődik.   

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Rendőrök harmadik Erőemelő Bajnokságát rendezik meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.   

Mezőkövesd - Csütörtökön koraeste ismét ünnepély helyszíne volt a mezőkövesdi Zsóry Strand- és Gyógyfürdő.  

Miskolc - Nem mindennapi helyre, nem mindennapi rendőri egységhez kaptunk bebocsátást a napokban: Frózsi János rendőr alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Alosztály vezetőjének vendégei voltunk.  

Miskolc - 1-es, 1A-s, 21-es és villamospótló járatok ismét a végállomás területén állnak meg az Újgyőri főtéren.  

Karcsa - Átadták a hat bodrogközi település biztonságára ügyelő karcsai kibővített kmb-irodát.  

Miskolc - Péntek 12 óra 00 perckor lejárt „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” Európai Uniós támogatással megvalósuló nagyprojekt negyedik járműbeszerzési tenderének ajánlattételi határideje.    

Kazincbarcika (MTI) - Az észak-borsodi kazincbarcikai kórház is csatlakozott ahhoz a konzorciumhoz, amely egy nagyszabású egészségügyi rehabilitációs fejlesztésre pályázik. Eredményes pályázat esetén a városban javulhat a pszichiátriai és a kardiológiai kezelés, utógondozás - közölte a helyi önkormányzat szóvivője pénteken az MTI-vel.  

Tiszecsege - 2006-ban teljesen váratlanul „idegenként” (Miskolci vagyok) a Fidesz és az MSZP jelölt polgármesterekkel szemben nyertem meg a választást… Soha a közigazgatással nem foglalkoztam, életem nagy részét vállalkozóként éltem, egész 56 éves koromig – írta Jónás Sándor, Tiszacsege volt polgármestere, a Napló korbbi cikkeire reagálva. Hosszú leveléből itt csak néhány bekezdést idézhetünk.  

Miskolc (MTI) - Hat villamost is gyártó társaság nyújtott be ajánlatott a miskolci villamostenderre a péntek déli határidőig, döntés várhatóan augusztusban lesz, a mostani a tender negyedik kiírása volt - közölte Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt.    

Tiszalúc - Vasárnaptól szombatig tart a Tiszavirág Kempingben a III. Tiszalúci Horgásztábor. A csodálatos környezetben a szervezőkkel beszélgettünk.

Miskolc - A szakember többek között a szoros határidővel indokolja a vár teljes „lezárását”.

Mályi - "Érdeklődni szeretnék, hogy utána tudnának-e járni annak mért nem lehet fürödni a Mályi tóban?" – tette fel a kérdést a Borsod Online egyik miskolci Olvasója.

A Bőcs Sport Kft. szakmai igazgatója szerint nem lesz gond az NB II-es nevezés teljesítésével.    

Miskolc - Két utánpótlás leány kosárlabda válogatott is a megyeszékhelyen edzőtáborozik.    

A PVSE július 11-én, hétfőn kezdi meg a felkészülést a 2011/2012-es évadra.    

Az Észak-Magyarország szombati számából megtudhatják, hogy kik lettek az Évad futballcsillagai.  

Rövidesen eldől, hogy mely klubok neveznek a férfi élvonal következő szezonjára.    

Veszprém - 61 első osztálybeli nevezővel, köztük a Hell Racing Team kiválóságaival, Aschenbrenner Györggyel és navigátorával, Pikó Zsuzsával startol július 9-én az 2011-es Veszprém Rallye. Az Országos Rally Bajnokság immár 18. alkalommal megrendezésre kerülő állomásán idén negyedszerre állnak rajthoz hazánk legkiválóbb raliversenyzői, hogy összemérjék tudásukat.

Budapest (MTI) - Elfogadta a Bőcs nevezését pénteken a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága, így teljessé vált az NB II 32 csapatos mezőnye.

A Bőcsből Sport Kft. NB II-es indulási jogával Balmazújvárosban fognak élni.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában