Helyi közélet

2011.07.11. 07:30

Megyénk megúszta a forróságot

Miskolc - Nem volt kiemelten sok dolguk a mentőknek és a tűzoltóknak megyénkben.

Miskolc - Nem volt kiemelten sok dolguk a mentőknek és a tűzoltóknak megyénkben.

Nem változott lényegesen a hétvégén a mentők forgalma, a kánikula miatt rosszul lett emberekhez vasárnap késő délutánig nem sok esetben kellett segítséget hívni. „Az alkohol ilyenkor hamarabb megárt az embernek, az ezzel kapcsolatos riasztások száma emelkedett kis mértékben – tudtuk meg a miskolci mentőállomás diszpécserétől –, de egyelőre a vérnyomás és szívproblémákat nem idézett elő a kánikula.”

Bódi Zoltán, a Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság szóvivője is csendes hétvégéről számolt be, mint megtudtuk, olyan vonulásuk, ami kifejezetten a hőség számlájára írandó, nem volt. Vasárnap estig komolyabb közlekedési balesetről sem kaptunk hírt, kisebb koccanások voltak ugyan, és az autópályán is történt egy ráfutásos baleset, de komolyabb baja senkinek sem esett.

Jön egy kis hidegfront

Vasárnap délután Szlovákiában, Kassa fölött volt egy vihar, de ennek csak a szélét lehetett érezni a megyében, a nagyobb zivatarfelhők – úgy tűnik – elkerülték Észak- Magyarországot. Vasárnap délután az Országos Meteorológiai Szolgálat avasi kirendeltségén valamivel 33 Celsius fok fölötti hőmérsékletet mértek, ami „rekordgyanús” érték, de országszerte nagy volt a hőség; Kecskeméten 37 fokot mértek, de még a Kékesen is 27 Celsius volt a hőmérséklet. A meteorológusok keddre ígérnek némi enyhülést, egy hidegfront ér ide ekkor, de a hőmérséklet ennek ellenére 26-27 Celsius körül marad.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában