Helyi közélet

2011.07.21. 14:19

Már kerékpáros rendőrök is járőröznek Lyukóban

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány a rendőrség munkájának elősegítése érdekében 2 darab MTB kerékpárt vásárolt, melyet tartós használatba adott át a vasgyári rendőrök részére.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány a rendőrség munkájának elősegítése érdekében 2 darab MTB kerékpárt vásárolt, melyet tartós használatba adott át a vasgyári rendőrök részére.A nyári hónapokban a Vasgyári Rendőrőrs illetékességi területén kerékpáros járőrök is közreműködnek a közrend, közbiztonság és közlekedésbiztonság javítása érdekében. Elsősorban Lyukóban lesznek láthatóak a kerékpáros rendőrök.

A közlekedési szabálysértések, illetve különböző törvénysértések kiszűrésében a rendőrség többféle technikával felszerelt járőrautói, illetve motorkerékpárjai mellett mostantól kerékpáros járőrök is közreműködnek.

A kerékpáros járőrök szolgálati felszerelése megegyezik az általános járőrszolgálati felszerelésekkel, azonban a szolgálatellátás specialitása miatt öltözetük és felszerelésük különbözik a megszokottól.

"Rendőrség" felirattal ellátott fehér színű, rövid ujjú pólót viselnek, melyen a rendszeresített rendfokozati és szolgálati jelzések is megtalálhatók. A kissé eltérő egyenruhát a fekete rövidnadrág és a kerékpáros védősisak egészíti ki.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -


A rendőrség azt vizsgálja, nem utal-e mégis valamilyen körülmény bűncselekményre?


Edelény, Tornaszentjakab - Az Edelényi Rendőrkapitányság ügyeletére július 19-én 13.00 óra körül tett bejelentést egy tornaszentjakabi asszony, aki elmondta, hogy nem sokkal korábban meglopták.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában