Helyi közélet

2011.07.05. 17:24

Kisebb fiúkra vadászott a kamasz Miskolcon

Miskolc - Egy lapos tetőn megbújva, airsoft "fegyverrel" lövöldözött a focizó srácokra a miskolci kamasz.

Miskolc - Egy lapos tetőn megbújva, airsoft "fegyverrel" lövöldözött a focizó srácokra a miskolci kamasz.Súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás egy 16 éves miskolci fiatalember ellen, mert airsoft fegyverével lábon lőtt egy 10 éves kisfiút. Bár a gyerek nyolc napon belüli sérülést szenvedett, a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja az ügyet. A szakembernek kell eldöntenie, hogy az elkövetés módja és eszköze valóban alkalmas-e súlyos sérülések okozására.

A tízéves kisfiú a bulgárföldi iskola udvarán focizott egy barátjával, amikor egy udvaron álló garázs tetejéről lövöldözni kezdett rá a kamasz. A két fiatalabb fiú egy felnőttől kért segítséget, ő értesítette a rendőrséget, akik kisvártatva megtalálták a lövöldöző kamaszt. Úgy tudjuk, a fiú nem tudott épkézláb magyarázattal szolgálni arra, miért „vadászott” a kisebbekre, azt mondta, csak vagánykodni akart.

Első információink szerint a Stadion úti óvoda lapos tetejéről hajtott végre a „merényletet” a kamasz, ám az óvodában még csak nem is hallottak a múlt keddi lövöldözésről. Ottjártunkkor már világosan látszott, a tetőre sem olyan könnyű itt feljutni, egy, a belső udvaron lévő vaslétrán lehetne csak felmászni, de az idegen számára gyakorlatilag megközelíthetetlen. Később kiderült, nem itt történt a lövöldözés, hanem a bulgárföldi iskola udvarán.

Két újabb "áldozat"

A Stadion úti óvoda tőszomszédságában aszfaltozott pályán tizenéves srácok fociztak ott jártunkkor, kedden délelőtt. Beszélgetésünk közben kiderült, hogy korábban már kettejüket is meglőtték a három milliméter átmérőjű műanyaggolyóval, amit az élethű modellnek tűnő airsoft fegyverből” – replikából – sűrített levegő röpít ki, nem túl nagy energiával. A két újabb „áldozat” azt mesélte, hogy egy környéken lakó idősebb fiú lőtt rájuk a társasházi lakásoktól kissé távolabb eső dombos területen. Dávidot a jobb alkarján találta el az apró, narancssárga lövedék, míg Petit a hátán. Mindketten arról számoltak be, hogy nem okozott nagy fájdalmat a lövés, csípést éreztek ott, ahol a golyóbis érte őket. Elmesélték: a környéken két fiúnak is van replikája, egyikük, Norbi volt az, aki rájuk lőtt.

Norbi édesapja az ajtóban fogadta munkatársunkat, mögötte a háttérben egy vékony, nyúlánk kamaszfiú – Norbi – láthatóan zavartan jött-ment az előszobában. A férfi elmondta, hogy az ügy vizsgálata még folyamatban, így az nagyon képlékeny, ezért udvariasan bár, de megtiltotta, hogy a fiával beszéljünk, és ő sem akart nyilatkozni.

ÉM-SZP


Csak játék

Kövér Tamás, a Miskolci Airsoft Egyesület elnöke arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy az airsofthoz használt eszközök komolyabb sérülés okozására nem alkalmasak. Ha közvetlen közelről szemen lőnek vele valakit, akkor okozhat maradandó károsodást, egyébként csak egy csípő-égető érzést eredményez a találat. 

Ennek ellenére az airsoftot csak a szigorú szabályok betartásával szabad művelni: csak magánterületen, a terület tulajdonosának engedélyével, a szükséges védőfelszerelések használata mellett alkalmazhatóak a replikák, az utcán éppúgy elkülönítetten kell szállítani a lövedéket, a „fegyvert” és a tárat, mint ha éles lőfegyver lenne. Arra a felvetésünkre, hogy ez csak egy kamaszcsíny lehetett, hisz az airsoft-fegyverrel még olyan sérülést sem lehet okozni, mint egy U-szeges csúzlival, amivel a korábbi generációk tagjai lődöztek egymásra, Kövér Tamás a következőképpen reagált: mint e sportág minden szerelmese, elítéli az ilyen cselekedeteket, mert az az összes airsoftosra rossz fényt vet.


Kapcsolódó cikk:

Miskolc - Súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy fiatalkorú fiúval szemben, aki légfegyverrel lövéseket adott le a napokban Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában