Helyi közélet

2011.06.30. 14:58

Zempléni Fesztivál félpénzzel

Sárospatak - A jubileumi, huszadik Zempléni Fesztivál következik elsősorban a Liszt-év jegyében.

Sárospatak - A jubileumi, huszadik Zempléni Fesztivál következik elsősorban a Liszt-év jegyében.

Nagyszabású rendezvénysorozatra készült a Zempléni Fesztivál 2011-ben, hiszen idén ünneplik fennállásuk huszadik évfordulóját.

Fele pénzből

Sajnos a főszponzor kiválásával mérsékelni kellett a terveinket – mondta el a fesztivál sárospataki sajtótájékoztatóján Turjányi Miklós, a Zempléni Fesztivál igazgatója. – A tavalyihoz képest kevesebb mint fele pénzből gazdálkodunk, ezért az idei rendezvénysorozat augusztus 12. és 20. között a tervezett tizennégy helyett kilenc napig tart és hetven helyett negyvenegy előadást tartunk. Ettől függetlenül úgy érzem, nagyon tartalmas programot sikerült összeállítanunk. A fesztivál programjainak döntő többsége a komolyzenéhez kapcsolódik, azon belül is igyekeztünk hangsúlyt fektetni a Liszt-évre. Sikerült olyan nagy neveket is elhívnunk az idei koncertsorozatra, amely méltán csábíthatja majd a nézőket a programjainkra. Itt lesz egyebek mellett Miklósa Erika, Rost Andrea, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a fiatalabb művészek közül pedig Fülei Balázs zongoraművész és Baráti Kristóf hegedűművész. A jazzvonalat többek között a Benkó Dixieland Band fémjelzi, ők egy Louis Amstrong emlékkoncerttel jönnek, de itt lesz a magyar Jazz Quartett, a Kéknyúl Hammond Band, akiknek a jópofa nevük mellett nagyon jó a zenéjük és a felvidéki Hodek Dávid triója. A 13 éves dobosról azt kell tudni, hogy iszonyatosan tehetséges és fiatal kora ellenére már valódi jazznagyságokkal játszott együtt.Turjányi Miklós elmondta, már elkészült a fesztivál programfüzete és a honlapon is lehet tájékozódni a koncertekről.

A szavazásról

Tavaly arról beszélt Turjányi Miklós, indítanak egy internetes szavazást, hogy megtudják, az eddigi fellépők közül a közönség kit látna újra szívesen a fesztiválon.Nem feledkeztünk meg erről sem. A szavazásban élen végzők közül itt lesz például Miklósa Erika és Rost Andrea. Az Experidence együttest is szerettük volna meghívni, de anyagi okok miatt erről kénytelenek voltunk letenni. Jövőre viszont szeretnénk őket is meghívni a programba – tette hozzá Turjányi Miklós.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában