Helyi közélet

2011.06.10. 09:32

Villámár Sajókápolnán

<p>Sajókápolna, Sajólászlófalva - Csütörtök késő este ismét nagy, talán még nagyobb mennyiségű eső esett Sajólászlófalva környezetére, mint nap közben.&nbsp;</p>

Térdig érő víz hömpölygött az alacsonyabban fekvő településrészeken. Az éjszakai villámár már Sajólászlófalva mellett Sajókápolnát is súlyosabban érintette. A két településen kb. 20-20 mélyebben fekvő ingatlant árasztott el a víz. Személyi sérülésről nincs információ. Sajókápolnán ideiglenesen két lakóházból 4 fő rokonoknál töltötte az éjszakát.

A Miskolci Tűzoltóság csütörtökön déltől folyamatosan a helyszínen dolgozik, jelenleg két egység 5 saját, és 3 db, a környékbeli Varbóról felajánlott szivattyút üzemeltet. A kárelhárítási munkák - jellemzően pincékből, garázsokból történő szivattyúzások - előre láthatólag egész nap elhúzódnak - tájékoztatta a Borsod Online-t  Bódi Zoltán, Miskolci Tűzoltóság szóvivője.


Sajólászlófalva, Kondó. A déli eső után még néhány órával is hömpölygött az ár tegnap Sajólászlófalván. Az árkok alig bírták tartani a vizet.

Miskolc - Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt a Szinva patak vízszintje is magasabb.

Sajólászlófalva, Kondó - Pincéket, udvarokat öntött el az ár. Állatokat kellett menteni, hogy meg ne fulladjanak.

Kondó, Sajólászlófalva - Csütörtök délben jelentős mennyiségű eső esett Kondó és Sajólászlófalva községek környezetében, melyet a települések esővíz elvezetői nem voltak képesek befogadni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában