Helyi közélet

2011.06.29. 12:51

Az abszurd humor briliánsai Kazincbarcikán

Kazincbarcika – „A három testőr és a jeti” címmel a L’Art Pour L’Art Társulat előadása lesz a Borsodi Művészeti Fesztivál 9. napjának egyik „nagyágyúja”.

Kazincbarcika – „A három testőr és a jeti” címmel a L’Art Pour L’Art Társulat előadása lesz a Borsodi Művészeti Fesztivál 9. napjának egyik „nagyágyúja”.A fesztivál talán egyik legnagyobb közönségsikerét aratott könnyűzenei koncertje volt kedd este Kazincbarcikán: a Neoton sztárjai energikus előadásukkal elvarázsolták a Sportközpont szabadtéri színpadához kilátogató közönséget. Az egykori família három oszlopos tagja fiatal művészekkel kiegészülve fergeteges nosztalgikus hangulatot hozott a fesztiválra, és ismét beigazolódott: ez a zene, ez a stílus és ez a csapat semmit sem vesztett egykori fényéből. S hogy mennyire kortalan a Neoton zenéje, mi sem bizonyítja jobban, hogy a nagymamáktól az unokákig boldogan énekelt és táncolt mindenki, forróvá varázsolva az amúgy hűvös estét és éjszakát. A vérpezsdítő és ma is rendkívül népszerű dallamok mellett egy kis líra is helyet kapott: Csepregi Éva fia, Heatlie Dávid fantasztikus dobszólója után a „Szeress tovább” című dalt is elénekelte, mely óriási sikert aratott. A közel két órás koncert alatt a közönség kétszer tapsolta vissza a Neoton sztárjait, akik végül a „Kell hogy várj…” című dallal vettek búcsút Kazincbarcikától.

Tovább robog

A fesztivál azonban robog tovább: szerdán a mucsonyi Petőfi Sándor Művelődési Házban a Harmonia Garden lép fel, akik világhírű filmek betétdalait, továbbá magyar, francia, balkáni és orosz dallamokat szólaltatnak meg.

Ezzel párhuzamosan a gyönyörű környezetben fekvő edelényi Borsodi Tájház udvarán a Cimbaliband multikulturális kavalkádja elevenedik meg: magyar hegedűs, szerb harmonikás, horvát tamburás, cigány nagybőgős és sváb-magyar cimbalmos együttzenélése teszi különlegessé az igazi örömzenét játszó zenekar edelényi fellépését. Mindkét program este hat órakor kezdődik és 17.30-kor különbusz indul Kazincbarcikáról, mely helybe viszi az érdeklődőket.

Az idén is rendkívül népszerű dubicsányi Fignár Fesztivál Udvarban este hét órától a Pajta-Moziban a „Mindhalálig zene” című filmet vetítik, a mozi megtekintése díjtalan.

A nap csúcspontja valószínűleg az abszurd humor briliánsainak tartott L’Art Pour L’Art Társulat kazincbarcikai fellépése lesz. Az előadásra már csak korlátozott számú jegy váltható, így aki még szeretné megnézni és meghallgatni a Besenyő család legújabb sztorijait, az nem árt, ha siet a jegyvásárlással.

Fontos fesztivál-infó még, hogy a Csík zenekar csütörtök esti előadására valamennyi jegy elkelt, és a szombati gyerekelőadás is óriási érdeklődésnek örvend, ám ide még akadnak szabad helyek.

További infó: www.egressy.hu, www.kvtv.hu és www.opont.hu/bmf_2011.php

- G. J. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában