Helyi közélet

2011.06.23. 16:27

Adományokból újra van közösségi ház Ócsanáloson

<p>Ócsanálos -&nbsp;Megújult Ócsanálos közösségi háza, amely a tavalyi árvízben sérült meg.</p>

Megrongálódott a közösségi ház tetőszerkezete, a falak vizesedtek, a padló tönkrement, a burkolat, vakolat sérült – sorolta az árvíz okozta károkat dr. Nevelős Szabolcs jegyző. A 300 lakosú településnek ez fontos intézménye volt, hiszen az ünnepeket, a falugyűléseket, sőt a kihelyezett istentiszteleteket is itt tartották – mondta. A víz pusztítása után azonban használhatatlanná vált az épület.

Az Ökumenikus Szeretetszolgálatnak köszönhetően adományokból és a vis maior alapból megújulhatott az intézmény. Ócsanálos felújított közösségi házát te adták át a közönségnek.

ÉM

Miskolc - Az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Központja a következő tájékoztatást juttatta el a miskolci Polgármesteri Hivatalhoz: csütörtökön a délután ill. este folyamán heves záporokra, zivatarokra lehet számítani Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén. 

Felsőzsolca - Egy felsőzsolcai földtulajdonos kereste meg szerkesztőségünket azzal kapcsolatban, hogy hosszú hónapok óta szóra sem méltatja őt az illetékes minisztérium annak kapcsán, hogy mi lesz azzal a földjével, ahol gátat építenek, ahonnan sok-sok teherautónyi földet elhordtak már. Azt mondja, hogy nincs egyedül azzal, hogy február óta szóra sem méltatják.

Felsőzsolca - A rendszer együttes megléte biztosítja a teljes védelmet a Sajó, a Hernád és a Bódva mentén.

Miskolc, Felsőzsolca - A vízügyi főhatóság csak úgy engedi az M30-as elkerülő továbbépítését, ha azt lábakra helyezik.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában