Helyi közélet

2011.06.08. 18:14

A jó csapvíznek is kell cégér

<p>Edelény, Miskolc -&nbsp;A csapvíz népszerűsítése volt az országos Guinness-rekordkísérlet célja.</p>

Az országban több mint húsz helyszínen több mint húszezren ittak egyszerre, egy időben csapvizet, köztük azok a miskolci általános és középiskolások is, akik megjelentek szerdán délután a Hősök terén. Ezzel valószínűleg sikerült beállítani az „egyszerre, egy időben csapvizet fogyasztó legtöbb ember” Guinness-rekordját. A csúcskísérletet a Magyar Víziközmű Szövetség a Vezetékes Vízellátás Napja alkalmából szervezte meg.

A Hősök terére regisztráció után jutottak be a résztvevők, így pontosan lehet tudni, hogy Miskolcon 3023 fő ivott egyszerre, egy időben csapvizet. Edelényben is volt egy hasonló rendezvény, itt 1300-an emelték meg a poharaikat.

Vojtilla László, a MIVÍZ Kft. ügyvezető igazgatóját arról kérdeztük, szüksége van-e a csapvíznek a népszerűsítésre? A víz a leggyakrabban ellenőrzött élelmiszer, ennek ellenére – a jó bornak is kell cégér alapon – nem árt neki a reklám, mondta Vojtilla László. „Amikor megkérdeznek, hogy miért jobb a csapvíz a palackozottnál, azt szoktam mondani, hogy mert a csapolt sör is finomabb az üvegesnél”, tette hozzá.

A Hősök terére vizet inni meginvitált rekordereket a színpadon folyó műsorral szórakoztatták addig, míg a moderátor-műsorvezető vezényszavára egyszerre felhajtották a poharaik tartalmát – ami jól is esett a belvárosban tomboló rekkenő hőségben. A rekordkísérlet után – aminek pontos eredményét csak a hitelesítés után, néhány nap múlva tudhatjuk meg – Király Viktor Megasztár-győztes szórakoztatta a főleg fiatalokból álló közönséget.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában