Helyi közélet

2010.11.03. 15:28

Zöld Nyíl: Sikertelen a villamostender

<p>Miskolc - Immár a harmadik, a villamosok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás lett eredménytelen Miskolcon.</p>

Megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság a miskolci (immár harmadszor kiírt) villamostendert, azaz eredménytelennek kell nyilvánítani a villamosbeszerzésre kiírt közbeszerzési eljárást, adta szerdán hírül a villamosprojekt igazgatóság. November 2-án tette közzé a döntőbizottság a határozatot a CAF spanyol járműgyártó cég jogorvoslati kérelmével kapcsolatban.

Továbbra sem tud Miskolc villamosokat vásárolni

Mint a Borsod Online és az Észak-Magyarország is beszámolt róla, a spanyol cég még az ajánlatok benyújtását megelőzően élt kifogással. Szerinte ugyanis az ajánlatkérő önkormányzat jogszerűtlen választ adott kérdésükre, és ezzel módosította a felhívását és dokumentációját. A Közbeszerzési Döntőbizottság határozatában helyt adott a jogorvoslati kérelemnek, és 1 millió forint pénzbírság megfizetésére kötelezte az ajánlatkérőt, mindemellett megsemmisítette az eljárást. Ez már a harmadik alkalommal történt így. Vagyis továbbra sem tud Miskolc villamosokat vásárolni, továbbra sem tudnak új járművek közlekedni a frissen felújított (és a közeljövőben felújítandó) síneken. Kérdésünkre, miszerint milyen eszköz van a projektigazgatóság kezében, azt a választ kaptuk, hogy az MVK Zrt. és az önkormányzat egyeztet az ügyben, így néhány napon belül kiderül, hogyan tovább. Döntésükre visszatérünk.

ÉM-HM


Nézőpont: Szerencse-villamos

eszak | 2010.10.22 09:55
Néhány hét (vagy már csak napokban kell számolni?) és újraindul a villamosközlekedés a miskolci belvárosban. Egy jó ideig azonban a régi villamosokat kell elviselnünk, és még senki nem tudja megmondani, hogy meddig. Hajdu Mariann jegyzete.

Továbbra sem tudni, mikor lesz villamosunk

eszak | 2010.10.20 20:28
Miskolc - A Közbeszerzési Döntőbizottság döntésén múlik, hogy mikor hirdethetik ki a villamostender eredményét.

Zöld Nyíl: Zárolták ugyan a pénzt, de lesz

eszak | 2010.10.13 15:33
Budapest, Miskolc - Az Európai Bizottság szeptemberben arról tájékoztatta a kormányt, hogy a Közlekedési Operatív Program közbenső kifizetéseit felfüggeszti, mert 53 közbeszerzés esetében merült fel szabálytalanság gyanúja, 15-nél már az eljárás is jogsértő volt, adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napokban.

Olasz villamosok Debrecenbe

eszak | 2010.10.09 12:15
Miskolc - Debrecenben sikerrel zárult az ötödik közbeszerzési eljárás, ugyanaz a cég nyert, mint Miskolcon, márciusban.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában