Helyi közélet

2010.11.10. 11:07

Továbbra sem fűtenek és tanítanak a vilmányi iskolában

<p>Vilmány - Még mindig nincs fűtés és tanítás a vilmányi iskolában. A nyert 5 milliót elvitte az APEH.</p>

Az elmúlt héten még arról írtunk: minden remény megvan arra, hogy az őszi szünet után a vilmányi általános iskolában újra elkezdődjön a tanítás. A remény azonban reménytelenséggé változott. Melegh Károly, a település polgármestere fogalmazott így, amikor vázolta a helyzetet. Megtudtuk tőle: az iskola diákjai október 25-étől rendkívüli szünetet kaptak, mert a település több milliós közüzemi tartozása miatt a TIGÁZ kikapcsolta a gázt, fűtés nélkül pedig már csak 14 fok volt az osztálytermekben. Ezért Vilmány pályázott a működésképtelenné vált önkormányzatok számára kiírt forrásra. Ezen nyertek is 5 millió forintot, de ezt az APEH azonnal zárolta, mivel az adóhivatalnak is tartozik a település, épp 5 millióval. Emiatt aztán a több mint 10 millió forintos TIGÁZ-tartozásból egy fillért sem tudnak törleszteni. Pedig elég lenne egyelőre 2,6 millió forintot befizetniük, a többit 6 havi részletben törleszthetnék, de most egy fillérjük sem maradt.

Reménytelenül

Újabb pályázati lehetőség nincs, így a település újra reménytelen helyzetbe került. További probléma, hogy az önkormányzat dolgozóit sem tudja kifizetni, akik októberi bérüket még nem kapták meg. Erre összesen 13 millió forintra lenne szükség. A polgármester azon gondolkodott, hogy elbocsátaná a közmunkásokat, akik havi 3,5 millióba „kerülnek” az önkormányzatnak, de az ő munkaszerződésük december végéig tart, így ez az út sem járható. Egyébként az önkormányzati hivatalban is nehézkesen megy a munka, mert gáz hiányában olajradiátorral fűtenek, ami minduntalan leveri a biztosítékot. Áram, nélkül pedig a számítógépek sem működnek.

És hogy mi lesz ezután? Melegh Károly nem tudja. Beszélt az önkormányzati minisztériummal, de onnan csak annyi biztatást kaptak, hogy legyenek türelemmel.


Továbbra sincs tanítás Vilmányban - RTL Híradó

fuggetlen | 2010.11.09 18:55
Vilmány - Az őszi szünet után sem kezdődött meg a tanítás a Borsod megyei Vilmányban. Már harmadik hete nem járnak a gyerekek iskolába, mert tartozás miatt kikapcsolták az intézményben a gázt. A település polgármestere szerint a falu önmagában nem tudja megoldani a helyzetet - számolt be az RTL Híradó.

Lesz pénz, lesz fűtés is a vilmányi iskolában

eszak | 2010.11.04 17:03
Vilmány - Vilmány állami segítséget kapott, a remények szerint hétfőn már meleg lesz az iskolában.

Nincs pénz, nincs gáz, nincs tanítás Vilmányban

eszak | 2010.10.29 16:47
Vilmány - Mi lesz a vilmányi diákokkal? Lehet, hogy nyáron kell majd iskolába járniuk?

Bezárták a vilmányi iskolát, mert nincs pénz fűtésre

fuggetlen | 2010.10.28 16:45
Vilmány - Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vilmány általános iskolájában, mert nincs pénz fűtésre. Egyelőre azt sem tudják, mikor folytatódhat az oktatás az intézményben. A polgármester szerint az önkormányzatnál arra sincs forrás, hogy üzemanyagot vegyenek az autóba, vagy papírt a nyomtatókba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában