Helyi közélet

2010.11.15. 16:12

Tokaji egyeztetés Kassával

<p>Kassa2013 – Tokaj kulturális, a desztináció turisztikai kínálata az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatban.</p>

Egyeztetések kezdődtek a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szervezet, Tokaj Város polgármestere, a Kassa2013 szervezői és a kassai TDM szervezet között a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szolgáltatóinak és Tokaj kulturális kínálatának a Kassa2013 programsorozatba emeléséről. 2013-ban Kassa lesz Európa Kulturális Fővárosa, s az előzetes becslések szerint minimum kétmillió ember fog megfordulni az év folyamán a városban, akik közül sokan a környékbeli kínálat iránt is érdeklődnek.
A megbeszélésen Alena Vachnová, a Kassa2013 szervezőiroda igazgatója elmondta, hogy már több mint két éve dolgoznak az előkészítésen, amely három lépcsőből áll: elsőként a fejlesztendő területeket jelölték ki és előteremtették a szükséges forrásokat a fejlesztésekre. 2011 májusában kezdődnek az építkezések, amely során színházat, múzeumokat, hangverseny- és konferencia helyszíneket hoznak létre. A beruházásokat 2012-re fejezik be. Közben 2011 elején a programok összeállítását is elkezdik, hogy jó idejében el lehessen kezdeni az értékesítést.  Alena Vachnová hozzátette: a fejlesztések célja nem pusztán az, hogy 2013-ban megfelelő létesítmények legyenek a városban. A kulturális alapú városfejlesztés minimum húsz évre előre meghatározza a város jövőjét, hiszen a kultúra munkahelyeket teremt, a turizmusban vendégszám-növekedést, a helyi lakosság körében pedig a döntően fiatal, gyakran pályakezdő értelmiségiek letelepedését segíti, amelyet a Kassa2013 legfontosabb eredményeként könyvelhet el a város.
Iveta Ninajová, a kassai TDM szervezet vezetője hozzátette: a TDM szervezet, amely 31 tagból (kizárólag minőségi szolgáltatókból) áll, jelenleg párhuzamosan két projekt előkészítésén dolgozik: a Kassa2013 munkálatai mellett a 2011-es jégkorcsolya VB előkészületei is intenzíven folynak. 
Májer János, Tokaj polgármestere a megbeszélésen ismertette a tokaji kulturális célú beruházásokat, kiemelve a Patkóbánya Fesztiválkatlan tervezett programkínálatát és a Világörökségi Bormúzeum által kínált lehetőségeket, s felajánlotta a város marketing- és kommunikációs eszközeit a Kassa2013 népszerűsítésére. Cserében a tokaji kulturális kínálat szerepeltetését kérte a Kassa2013 programkínálatában.
Nagy Júlia, a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szervezet menedzsere a desztináció kínálatának bemutatása után a desztináció turisztikai kínálatának a széles körű bevonását kérte a Jégkorcsolya vb és a Kassa2013 programkínálatába, illetve hogy biztosítson teret Kassa a desztináció bemutatására borkóstoló programok, gasztronómiai bemutatók formájában a 2013-as programsorozatban.
A találkozó eredményeképpen a Jégkorcsolya vb turisztikai kínálatában a Tokaj-Szerencs TDM egynapos csomagajánlatai is jelen lesznek, 2011-ben pedig elindul a közös csomagok kialakítása a Kassa 2013-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában