Helyi közélet

2010.11.10. 14:45

Svájci segítséggel újulhat meg az ívóvízellátás magyar településeken

<p>Szerdán írták alá a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében a hozzávetőlegesen 5 milliárd forint értékben jóváhagyott ivóvízhálózat rekonstrukciós programot - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleményében.</p>

A Svájci Államszövetség összesen 130,7 millió svájci frankkal - körülbelül 25,5 milliárd forinttal - támogatja Magyarországot öt éven keresztül annak a svájci hozzájárulásnak a részeként, amelyet Svájci Államszövetség a 2004-ben az Európai Unióhoz csatlakozott országoknak nyújt. A program alapvető célja, hogy a kibővült Európai Unióban csökkentse a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségeket.

Az Együttműködési Program keretében első ütemeként négy pályázó csaknem 25 millió svájci frankos támogatást nyert vízellátási infrastruktúrája fejlesztésére.

A fejlesztés eredményeképpen Magyarország segítséget kap a Csatlakozási Szerződés derogációs kötelezettségeinek teljesítéséhez, míg az érintett településeken élő lakosság számára megszűnik a nem megfelelő minőségű ivóvíz fogyasztásából származó egészségügyi kockázatok veszélye. A sikeres pályázatok eredményeként Ózdon,Balassagyarmaton, Érden és tizenhárom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepülésen indulhatnak a beruházások.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában