Helyi közélet

2010.11.02. 14:39

Nézőpont: Még nem érett meg a Zöld...

<p><em>Bár a miskolci Zöld Nyíl villamos projekt lebonyolítói jó előre szóltak, mégis számomra kicsit visszás helyzet, hogy a nem kis tortúra árán elkészült miskolci belvárosi villamos pályán pénteken néhány kivénhedt bécsi villamos tette meg az első métereket</em>. <strong>Szaniszló Bálint jegyzete</strong>.</p>

Nem kell olyan idős miskolcinak lenni, hogy emlékezzünk rá, annak idején ócskavas áron vásárolta meg az MVK a bécsi fővárosban kiselejtezett járgányokat. Akkor nagy segítség volt, hiszen a még idősebb és pályarongálóbb öreg sárga villamosokat voltak hivatottak kiváltani a bécsi pirosak.

Azóta azonban igen sok víz – néha túl sok is – folyt le a Szinván és a bécsi pirosak is igencsak elhasználódtak és elhasználták az előző pályát is. Talán éppen ezért szisszentem fel, amikor megláttam, hogy a piros szerelvényeket a vadonatúj pályán. Féltem a korszerűnek semmiképpen sem mondható járműmatuzsálemektől.

Tisztában vagyok azzal, hogy nincsenek új villamosok, azaz azzal főzünk, ami van. De azért az is látszik, hogy ez a projekt nem csak nevében zöld. Érhet még.

- Szaniszló Bálint -


"Az ajtók záródnak, a Városház tér következik"

boon | 2010.11.02 11:29
Egészen pontosan már nem a címben említett megállóhely következik a Zöld Nyíl munkálatai szempontjából, ám természetesen nevezett helyen is akad még bőven munka. De milyenek a közlekedési vállalat első tapasztalatai a fél év után újraindult villamos forgalom kapcsán?

"Nagyon hiányzott már a villamos!"

eszak | 2010.11.01 15:50
Miskolc - Az utasok örülnek, hogy a belvárosban újra csilingel a villamos, de csalódottak a régi szerelvények miatt.

Miért tettek oszlopokat a Városház térre?

eszak | 2010.11.01 14:05
Miskolc - A villamosprojekt részeként két (nem esztétikus) oszlop került a térre. Nem volt más megoldás?

Próbaútra indultak a villamosok Miskolcon

eszak | 2010.10.30 12:25
Miskolc - Pénteken indultak el az első villamosok (délután 3-kor), de csak "próbaként": ha minden rendben, hétfőtől áll vissza a villamosközlekedés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában