Helyi közélet

2010.11.11. 16:14

Életveszélyben a vologdai kereszteződésben - Olvasónk írja

<p>Miskolc - "<em>Tanácstalanságomban fordulok Önökhöz! Több oldalt böngésztem végig a neten, de sehol nem találtam semmilyen illetékes "szervet", akihez fordulhatnék panaszommal</em> - írja Olvasónk, Dankó Veronika.</p>

"Mély felháborodással tölt el az az állapot, ami a Vologda úti - Shell, Penny - kereszteződésben van. Az utak feltúrva, jelzőlámpák nemcsak hogy hétvégén, de még a közlekedés csúcspontján sem működnek." - folytatja levelét Olvasónk.

"Elég nagyszámúnak ítélem meg ezt a lakótelepet, a kereszteződés szinte minden oldalról bérházak tömkelegével van ölelve, a gyalogos közlekedés ezáltal sem mondható kis létszámúnak. A balesetek szinte már minden napossá váltak. A mai, szerdai eset volt az utolsó, ami a hallgatásomat megtörte. Zuhogó esőben, két gyermekemmel - az egyik még babakocsiban, másfél éves - próbáltam átkelni egyik oldalról a másikra. Az autósok minket - is - figyelmen kívül hagyva száguldoztak el előttünk."

Életveszélyes volt

"Életveszélyes volt, ahogy a két gyermekkel az út szélén kellett állnom, mert ugye felbontván a kanyarodó sáv mellett lévő járdaszigetet, nem volt lehetőségünk járdán várakozni. Kizártnak tartom, hogy ebben a helyzetben nem létezik olyan megoldás, mely ezt a helyzetet orvosolni tudná. Ismétlem, ez csak a mai (szerdai) eset volt, melyet számos hasonló előzött meg, és vezetett Önökhöz. Bízom benne, hogy Önök is akként értékelik ezt a helyzetet, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen naponta emberek százainak az életét veszélyeztetik mindazok, akik nagy méltósággal eldöntötték, miként és minek az árán kivitelezik az újjáépült Miskolcot."

Csütörtökön délelőtt mi is megnéztük a "vologdai kereszteződést", és mi sem voltunk szerencsésebbek Olvasónknál. (Talán csak abban, hogy nem a reggeli, vagy délutáni csúcsforgalomban próbálkoztunk az átkeléssel...)

Bekapcsoltunk kameránkat, íme az eredmény!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában