Helyi közélet

2010.11.17. 09:55

Játékokat gyűjtenek az önkéntes tűzoltók az árvízkárosult óvodásoknak

<p>Edelény, Felsőzsolca - Játékok gyűjtésébe kezdett a XIII. kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó és Sport Egyesület, a júniusi árvíz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gyermek-károsultjainak.</p>

Az önkéntesek az árvíz idején személyesen is segítettek a kárelhárításban, Felsőzsolcán és Edelényben. Mostanra kiderült, hogy bár az ott élők körülményeit sikerült rendezni, újjáépítették az iskolát és az óvodát, de az óvodások megsemmisült játékainak pótlására már nem futotta. A tűzoltók azt tervezik, hogy az összegyűjtött játékokat tűzoltóautóval viszik december elején a két település óvodásainak, Mikulás ajándékként.

Az egyesület tagjai az árvíz idején az elsők között segítettek személyesen is a kárelhárításban az árvíz sújtotta borsodi területen. Azóta felújították ott az óvodát is, de a gyerekek megsemmisült játékaira már nem jutott pénzt. Ezért határoztak úgy az egyesület tagjai, hogy közösen játék-gyűjtésbe fognak.

A gyerekekhez december elején vinnék el a játékokat, egy tűzoltóautó segítségével. Most olyan magánszemélyeket és cégeket keresnek, akik segíteni tudnának a gyűjtésben. A decemberre tervezett rendezvényt egy lufi fújó bohóc és egy arcfestő is segíti, akik ingyenesen elvállalták a fellépést. Az adományokból összegyűjtött játék mennyiségétől függően tudják a két település óvodásait megajándékozni.

Az Angyalföldi Tűzőrség készenléti állománya évek óta fogadja az óvodásokat különböző bemutatókra. a gyerekek között a kerületi játékkereskedésektől kapott játékokat is tudtak szétosztani, több alkalommal is.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában