Helyi közélet

2010.11.09. 15:07

Új világítás, új informatikai eszközök a múzeumban

<p>Miskolc - A 2008-ban kiírt európai uniós pályázaton elnyert mintegy 4 és fél millió forintból újított fel és korszerűsítette könyvtárát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeum Igazgatósága.</p>

A projektet Pusztai Tamás múzeumigazgató mutatta be sajtótájékoztató keretében. A „Tudásdepó-Expressz. Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra fejlesztése” című pályázatra konzorcium alakult a megye nyolc intézménye között. A konzorcium vezetője a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár. A pályázat célja a konzorciumi együttműködésen alapuló informatikai rendszerfejlesztés, virtuális megyei tudástár kialakítása. Az Európai Uniós pályázaton a konzorcium összesen 99 millió forintot nyert el. Ebből az összegből mintegy 4 és fél millió forintot kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeum. Az elnyert összegből elsősorban a világítás korszerűsítését és a számítástechnikai eszközök beszerzését oldotta meg az intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában