Helyi közélet

2010.11.03. 08:32

Halottak Napja - hosszú hétvége

<p>Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt évekhez hasonlóan kellő figyelmet fordított a "Halottak Napjához" kapcsolódó megemlékezési időszakra.</p>

Ilyenkor nagy számban kelnek útra az emberek, hogy leróják kegyeletüket a temetőkben. A rendőrség kiemelt fontosságú feladatának tartotta, hogy a megnövekedett forgalom miatti kellemetlenségeket enyhítse, illetőleg lehetőségeihez mérten mérsékelje a nagy tömeggel járó helyzetek balesetveszélyét, valamint megelőzze az események nyugalmát megzavaró bűncselekmények elkövetését.

A rendőrség fokozott figyelmet fordított a temetők környékén a forgalom folyamatosságának biztosítására, a forgalmat akadályozó szabálytalan parkolások megakadályozására, megelőzésére, a bizonytalan, kellő helyismerettel nem rendelkező járművezetők segítésére, a tömegközlekedési eszközök akadálytalan forgalmának elősegítésére, a gyalogosok áthaladásának elősegítésére.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye területén az elmúlt hosszú hétvégén összesen 9 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, melyből 4 súlyos, 5 könnyebb sérüléssel végződött.

A miskolci temetők környékéről egy lopás esetében érkezett bejelentés, miszerint az ismeretlen elkövető egy nagyértékű mobil telefont tulajdonított el. (A készülék értéke meghaladja a 100. 000 Ft-ot, mivel egy vakok számára kifejlesztett felolvasó telefon.) A járőrök alapos és pontos személyleírást kaptak a feltételezett elkövetőről, ennek alapján a gyanúsítottat a temető parkolójában igazoltatták a rendőrök. A feltűnően idegesen viselkedő férfi a rendőrök kérdéseit követően átadta az eltulajdonított telefonkészüléket, melyből a kártyát már kivette és eldobta. A telefontolvajt a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.

Mindezen túlmenően más temetők környékén történt eseményekről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában