Helyi közélet

2010.11.15. 18:45

Eltemették a gázolás áldozatait

<p>Nemesbikk - Az egész falu megdöbbent és gyászol.</p>

Hétfő délután református szertartással búcsúztatták a múlt hét végi nemesbikki, három halálos áldozattal járó baleset áldozatait. A 63 éves asszonyt, 36 éves lányát, és az ő kerekesszékben ülő, 13 éves kislányát egy Lada gázolta halálra, amikor a temetőbe igyekeztek. A anya és lánya a helyszínen meghalt, az unoka másnap a kórházban hunyt el,

A járművet egy 43 éves, nemesbikki tartózkodási helyű férfi vezette ittasan, ám 23 éves – egyébként kábítószer hatása alatt álló – utasa először magára vállalta a bűncselekmény elkövetését. A tragédia napján – vallomása alapján – az utast vette őrizetbe a rendőrség, majd másnap a tényleges gázolót is. A bíróság időközben mindkettejük előzetes letartóztatását elrendelte, s a rendőrök begyűjtötték még a kocsi tulajdonosát, aki maga tartotta karban a kocsiját, és azt a tiszaújvárosi férfit is, akit vallomásában a 23 éves utas – mint a kábítószer forrását – megnevezett. Az autótulajdonos ellen több ember halálát okozó foglalkozása körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, a narkónepper ellen kábítószerrel visszaélés miatt folyik eljárás.

ÉM-SZP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában