Helyi közélet

2010.11.02. 10:43

Dayka, Kis-Hunyad kereszteződés: lámpa, vagy felfestés szerint?

<p>"A mai napon jártam az új Dayka Gábor utcában. Nagy meglepetés lett. A Kis-Hunyad kereszteződésben a rendőrség felé szerettem volna menni. A lámpa piros, beállok a felfestés szerint egyenesen haladó sávba ami a szélső." - írja Olvasónk, Kiss Béla.</p>

"A belső sávra balra kanyarodó jel van festve. Na és itt jött a meglepi. Felnézek a balra kanyarodó sávnál levő jelzőlámpára és ott egy balra kanyarodni tilos tábla van kitéve a lámpa alá! A felfestés és a tábla ellentmond egymásnak. Az egyenesen haladó út az egy parkoló sávba torkollik, ha a belső sávot egyenes sávnak nézzük (mivel ott balra kanyarodni tilos). Na most vagy a belső sáv felesleges a Dayka Gábor utcában, vagy a felfestést kéne korrigálni. A belső sáv egyenesen a szélsőt pedig jobbra haladó sávnak megfelelő út jelzéssel ellátni. Vagy egyszerűen a balra kanyarodni tilos tábla felesleges a jelző lámpa alatt a balra kanyarodó sávban. Erről maguk is meggyőződhetnek személyesen is a Dayka Gábor, Kis-Hunyad kereszteződésben a rendőrség felé haladva."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában