Helyi közélet

2010.11.29. 17:17

Beázik a tető, leszakadt a vakolat a vizsolyi iskolában

<p>Vizsoly - A vizsolyi iskolában leszakadt a mennyezetről a vakolat. Itt az ideje a felújításnak.</p>

Leszakadt egy jókora darab vakolat a vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola egyik osztálytermének mennyezetéről nemrég. Szerencsére épp két óra közötti szünet volt, így csak két diák tartózkodott a teremben. Amikor észrevették, hogy megmozdul a mennyezet, gyorsan félreugrottak, úgyhogy az ijedelmen kívül senkinek nem történt baja. Mindezt Bihi Miklós, vizsoly polgármestere mondta el portálunknak, azzal folytatva, hogy már négy éve pályázik az önkormányzat az óvoda és az iskola felújítására, bővítésére, de csak ez évben sikerült erre a célra 500 millió forintot nyerniük. Ha minden jól megy addig, akkor a munkálatok áprilisban kezdődhetnek.

Beázik a tető

A polgármester hozzátette: nem csoda, hogy leszakadt az iskolában a mennyezeti vakolat, hiszen az 1966-ban épült és azóta felújításon át nem esett épületszárny tetőszerkezet is megrongálódott, így az iskola folyamatosan beázik. Most a pályázati pénz segítségével a régi szárnyat lebontják, és újat építenek a helyébe, az intézmény másik szárnyat pedig teljesen felújítják. A veszélyessé vált tantermet lezárták, szükségtantermekkel vagy összevonásokkal oldják meg az oktatást. Bővítésre és rekonstrukcióra az óvodában is szükség lesz, hiszen itt is szükség-foglalkoztatót kellett kialakítani, hogy elférjenek a gyerekek, sorolta a polgármester.

Vizes falak

A felújításra váró intézmények listája azonban itt nem ért véget. A polgármesteri hivatal épülete még az iskolánál is rosszabb állapotban van. Az 1800-as években, lakóháznak készült hivatalnak nincs alapja, ezért a falak vizesek, az ablakok és ajtók nem záródnak rendesen, a parketta beszakadt. Az épület felújítására is évek óta pályázik az önkormányzat, de nem nyertek, mert ezen a házon már csak a lebontás segíthetne. Amíg kerül valahonnan pénz, addig fával fűtenek, hogy a vizes falak jobban száradjanak, mert az állandóan párás levegő tönkreteszi a hivatal gépeit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában