Helyi közélet

2010.10.19. 17:28

Várhatóan ítélet születik Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza, Olaszliszka - Több tízmilliós kártérítés megfizetésére kötelezheti a bíróság a lincselőket.</p>

Szerdán várhatóan ítélet születik abban a kártérítési perben, melyet a meggyilkolt tiszavasvári tanár, Szögi Lajos családja indított az olaszliszkai lincselők ellen. Összesen 57 millió forint nem vagyoni kár és – a szétvert autóért – 388 850 forint vagyoni kár megtérítését követelik a családtagok a nyolc, jogerősen elítélt lincselőtől.

Amíg él, fizessen, és minden hónapban, amikor kézhez kapja a fizetését vagy a rabkeresményét, jusson eszébe: az azért olyan kevés, mert agyonvert egy embert!” – mondta munkatársunknak dr. Helmeczy László, a család ügyvédje, aki akár a rabkeresményből is letiltatná a kártérítést. Arra a kérdésünkre, hogy milyen eredményre számít, Helmeczy László kifejtette: a jogalapot tisztázta a bíróság, hogy a támadóknak felelniük kell, az nem vitás. A büntetőjogi felelősségen kívül egy polgári igény is felmerült, hiszen a családot ért kár tízmilliókban mérhető: három gyereket, idős szülőket hagyott maga után Szögi Lajos, akikről gondoskodni kell. Elég csak a taníttatás költségeire gondolni, mondta Helmeczy László, aki úgy véli: a bíróságon múlik, milyen mértékű kártérítést ítél meg, de hogy meg fogja ítélni, az biztos. „Nézze, ezek az emberek soha senkitől bocsánatot nem kértek, egy szál virágot, egy koszorút nem küldtek Szögi Lajos sírjára – ideje, hogy vállalják tettük anyagi következményeit is”, tette hozzá Helmeczy László.

ÉM-SZP


Szerdán ítélet várható az Olaszliszkán meggyilkolt Szögi Lajos családjának kártérítési perében

fuggetlen | 2010.10.19 12:24
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon szerdán folytatódik az Olaszliszkán négy éve, különös kegyetlenséggel meggyilkolt tiszavasvári tanár, Szögi Lajos családjának kártérítési pere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában