Helyi közélet

2010.10.28. 20:22

Védelem a víz ellen

<p>Tiszadorogma, Tiszavalk - Nem veszélyezteti többé a mértékadó belvíz, illetve árvíz hét kistelepülés lakóit Tiszavalk körzetében.</p>

Közel 500 millió forintos ár- és belvíz megelőzést szolgáló beruházás valósul meg Tiszadorogma és Tiszavalk térségében a következő egy évben. A két község körzetében élők ingatlanait, valamint az itt található mezőgazdasági művelésű földterületeket rendszeresen veszélyezteti a síkvidékről csak lassan levonuló árvíz illetve a rendszeresen megjelenő jelentős mennyiségű belvíz. A vízkárok megelőzéséhez rekonstruálni kell a tiszadorogmai és tiszavalki I. (régi) szivattyútelepeket. A beruházást az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ÉKÖVIZIG) teljes mértékben pályázati forrásból végzi el. A programot 2010. október 28-án Tiszadorogmán, a Községháza tanácstermében mutatták be.

ÉM-SzK


A részletek

Bruttó összköltség: 483 807 070 Ft
Magvalósulás: 2010 áprilisától 2011 decemberéig
Kivitelező: ÉKÖVIZIG

A Tiszavalki öblözet vízgyűjtő területének nagysága 125,74 négyzetkilométer; Tiszavalk, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Szentistván, Mezőkeresztes, Mezőnagymihály és Gelej községek határáig terjed.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában