Helyi közélet

2010.10.21. 14:13

Vakmerő rongáló Miskolcon

<p>Miskolc - A megyei kórház udvarán "savazták le" a Hondát.</p>

A közelben dolgozók szerint két-három napja állhat a megyei kórház udvarán, a sebészet bejárata előtt az az ezüstszürke Honda CR-V, amit csütörtökre virradóra – eddig ismeretlen személyek – alaposan megrongáltak. A kocsi szélvédőjét, karosszériáját valamilyen maró folyadékkal – alighanem kromofággal – meglocsolták, és mind a négy abroncsát kiszúrták.

A kórházban dolgozókat több okból is megrázták a történtek: biztonsági őrök ellenőrzik a kórház egész területét, a kapukat éjszakára bezárják, ráadásul a rongálás egy forgalmas, jól kivilágított helyen történt. „Sajnos azt már lassan meg kell szoknunk, hogy késsel fenyegetnek bennünket, de hogy az autónk se legyen biztonságban...”, mondta az egyik ott dolgozó hölgy, aki kollégáival egyetemben szintén a közelben szokott parkolni.

A Honda gazdájáról semmit sem tudtak mondani, nem volt ismerős számukra az autó, amire valószínűleg most sem figyeltek volna fel, ha nem éktelenkedett volna gyakorlatilag minden fődarabján pikkelyesre mart festék.

Bár a kórház biztonsági szolgálatát már korábban tájékoztatták a történtekről, a rendőrség mégis munkatársunktól értesült a bűncselekményről. A kórház területe magánterület, így ott nem járőröznek a rendőrök, ám bejelentésünkre a helyszínre mentek, és a rendszám alapján megpróbálták felkutatni a tulajdonost vagy az üzemben tartót. Az ügyben rongálás vétsége miatt indult eljárás.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában