Helyi közélet

2010.10.15. 16:10

Öt év a rendőrre támadó vizsolyi férfinak

<p>Miskolc, Vizsoly - Gyors és kemény ítélet: sörösüveggel támadt a rendőrre – öt év börtönt kapott.</p>

Példás gyorsasággal került pont – egyelőre nem jogerősen – egy májusban történt bűncselekmény kapcsán indult büntető ügy végére. Egy 32 éves vizsolyi férfi sörsüveggel támadt a vele szemben intézkedő rendőrre – öt év börtönbüntetést szabott ki rá a bíróság és öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is.

Május negyedikén délután bejelentés érkezett az Encsi Rendőrkapitányságra, hogy két – egyre gyarapodó létszámú – csoport áll fel egymással szemben Vizsolyban, s mivel alig egy évtizede három halálos áldozatot is követelt egy ehhez hasonlóan kibontakozó családi purparlé a faluban, azonnal a helyszínre indultak a rendőrök. Miután megérkeztek és meggyőződtek a bejelentés valóságtartamáról, igazoltatni kezdték a megjelenteket. Ekkor került a képbe a harminckét éves vádlott, aki a kocsmából hazafelé tartva odaért a csoportosuláshoz, amelyet nem mellékesen éppen ő váltott ki korábbi cselekedeteivel: miután összeütközésbe került egy másik helybelivel italozás közben, az hazaszaladt, és szólt a rokonoknak. A hazatartó vádlottunkat tehát már várták, de éppen a rendőrök jelenléte akadályozta meg a „tömeget”, hogy móresre tanítsa.

Sörösüveggel támadt

Emberünk, mikor látta, hogy haragosai éppen ellene fenekednek, lecsapta a nála lévő sörösüveg alját, és rájuk rontott, de ők meglepően fürgének mutatkoztak: az árkot átugrálva menekültek el előle. Ezt látva a rendőrök abbahagyták az igazoltatást, és felszólították a férfit, hogy tegye le az üveget, ám ő ahelyett, hogy engedelmeskedett volna, a rendőr ellen fordult. Ahogy egyre közeledett felé a kinyújtott kezében az üvegcseréppel, a járőr figyelmeztette még néhányszor, haszontalanul, majd előkapta a „könnyfakasztó dezodorát”, és négy-öt méteres távolságról lefújta a férfit, aztán társa segítségével megbilincselte.

Miután a járőrkocsival a kapitányságra vitték a fickót, az előállító helyiségben levették róla a bilincset, hogy ruházatát át tudják vizsgálni, ám a férfi ezt kihasználva újra a rendőrre támadt – miközben fenyegette, trágár módon szidalmazta, megpróbálta megütni. A járőr kitért a csapás elől, majd újra megbilincselte a férfit, akivel szemben nemcsak az előbbiek fényében volt indokolt az óvatosság, hanem előélete tükrében is, ugyanis súlyos börtönévek vannak már a háta mögött. Négy évet ült például két rendbeli erős felindultságból elkövetett emberölés miatt, de jegelték már személyes szabadság megsértése, lopás garázdaság, zártörés, magánlaksértés miatt is, legutóbb november 5-én ítélték ötven nap közérdekű munkára. Mostani kis húzását öt év börtönnel honorálta a bíróság. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában