Helyi közélet

2010.10.09. 18:06

Segélyszállítmány Felsőzsolcáról Devecserbe

<p>Két és fél tonnányi segélyszállítmánnyal segít a nyári borsodi árvízi katasztrófát elszenvedő Felsőzsolca Önkormányzata az iszapömlés sújtotta Devecser Önkormányzatának.</p>

A 20 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat teherautójával az árvízivédekezésből megmaradt gumicsizmákat, saválló gumikesztyűket visznek Devecserbe. A Felsőzsolcánmég mindig jelenlévő karitatív szervezet a szállítmányt ásványvízzel, az iszap által szennyezett felületek lemosására használható ecettel, lapátokkal egészítette ki. A felsőzsolcai háziorvosok 3000 darab egyszer használatos gumikesztyűt és 900 darab légszűrővel ellátott arcmaszkot küldtek az iszapkatasztrófa károsultjainak. A segélyszállítmányt

Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Dr. Tóth Lajos Felsőzsolca Város Polgármestere adja át Toldi Tamásnak, Devecser polgármesterének.

Nyáron soha nem látott összefogással segítette az ország Felsőzsolcát, ma egy újabb katasztrófát látva mi sem maradhatunk tétlenek – mondta Dr. Tóth Lajos, Felsőzsolcaváros polgármestere, aki devecseri kollégájához hasonlóan az önkormányzati választások után szintén ezekben a napokban veszi át hivatalát. Mi Felsőzsolcaiakát tudjuk érezni mekkora katasztrófa érte az iszapömlés által érintett településeket, ezért is jöttünk az elsők között, s azt hoztuk, amire most a legnagyobb szükség van – tette hozzá a felsőszolcai polgármester. 

Németh Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában