Helyi közélet

2010.10.22. 09:55

Nézőpont: Szerencse-villamos

<p><em>Néhány hét (vagy már csak napokban kell számolni?) és újraindul a villamosközlekedés a miskolci belvárosban. Egy jó ideig azonban a régi villamosokat kell elviselnünk, és még senki nem tudja megmondani, hogy meddig</em>. <strong>Hajdu Mariann jegyzete.</strong></p>

Nem arról van szó, hogy nincs rá pénz – 75 millió van rá „félretéve” a Zöld Nyílra nyert 38 milliárdból – nem mondhatjuk azt sem, hogy nem dolgoznak a projektigazgatóságon, sőt. Eddig három közbeszerzési eljárást csináltak végig, hogy megvásárolhassa a város végre az új járműveket. Ám kettőt sikertelenül zártak, most a harmadikban (ami sajnos, nem komplikációmentes), bízhatunk.

És Miskolc még nem szólhat egy szót sem. Debrecenben már az ötödik eljárást zárták, és a legfrissebb hírek szerint egyáltalán nem biztos, hogy meg is köthetik a szerződést.

Az okok bizonyára abban keresendők, hogy a pályázó jármműgyártó cégek foggal-körömmel ragaszkodnának az üzlethez, és ahol csak lehet, igyekeznek belekötni az eljárás menetébe. Jogorvoslatot kérnek, fellebbeznek – kérdés, miért, de mindig van mibe kapaszkodniuk – csak épp eredmény nem születik.

Valószínű, a közbeszerzési eljárás folyamatán kellene változtatni: mondják, nálunk sokkal bonyolultabb, mint más országokban.

Addig viszont csak a szerencsében bízhatunk.

- Hajdu Mariann -


Továbbra sem tudni, mikor lesz villamosunk

eszak | 2010.10.20 20:28
Miskolc - A Közbeszerzési Döntőbizottság döntésén múlik, hogy mikor hirdethetik ki a villamostender eredményét.

Zöld Nyíl: Zárolták ugyan a pénzt, de lesz

eszak | 2010.10.13 15:33
Budapest, Miskolc - Az Európai Bizottság szeptemberben arról tájékoztatta a kormányt, hogy a Közlekedési Operatív Program közbenső kifizetéseit felfüggeszti, mert 53 közbeszerzés esetében merült fel szabálytalanság gyanúja, 15-nél már az eljárás is jogsértő volt, adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napokban.

Olasz villamosok Debrecenbe

eszak | 2010.10.09 12:15
Miskolc - Debrecenben sikerrel zárult az ötödik közbeszerzési eljárás, ugyanaz a cég nyert, mint Miskolcon, márciusban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában