Helyi közélet

2010.10.27. 18:49

Nyilvánossá váltak a holding dokumentumai

<p>Miskolc - Szerdán sajtótájékoztatót tartott volna a holding vezetősége, ám polgármesteri kérésre lemondták.</p>

Dr. Kriza Ákos polgármester hétfői sajtótájékoztatóján többek között azt is bejelentette, hogy csütörtökön, (azaz holnap) rendkívüli közgyűlési ülésen tesz javaslatot a Miskolc Holding Zrt. és más önkormányzati cégek vezetőinek felmentésére. A döntést az átvilágítás részeredményeivel indokolta, miszerint már a dokumentumok töredékének átvilágítása után látják, álláshalmozások, indokolatlan kifizetések, vitatható szerződések jellemzik a cégek működését. Dr. Szinay Attila, az önkormányzat jogásza konkrét példákkal is alátámasztotta állítását.

A Miskolc Holding Zrt. vezetősége erre úgy reagált: szerintük részinformációk-, "előre megírt forgatókönyv" alapján született meg a döntés.

Kedden közöltük a cégvezetés közleményét, miszerint úgy látják, számukra a dokumentumok (amelyeket az új városvezetésnek átvilágítás céljára a holding vezetősége átadott) nyilvánosságra hozása az egyetlen lehetőség, hogy tisztázzák magukat. Szerdára ígérték a többezer oldal közzétételét, ez délután megtörtént.

Szerdán sajtótájékoztatót is tervezett a holdingMi lesz Észak-Magyarország egyik legtőkeerősebb vállalatával?” címmel, ám azt a kora délutáni órákban a polgármester kérésére lemondták.

ÉM-HM


Így reagált a Miskolc Holding Zrt. vezetése

eszak | 2010.10.26 18:51
Miskolc - A Miskolc Holding Zrt. kedden közleményben reagált a Kriza Ákos polgármester hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

El akarják zárni a pénzcsapokat Miskolcon

boon | 2010.10.25 18:35
Miskolc - Az új polgármester és csapata megkezdte a munkát Miskolcon: ennek egyik első lépése hogy dr. Kriza Ákos és kollegái átvilágítják a hivatalt, az önkormányzat cégeit, intézményeit. A 17 nap eddigi tapasztalatait így összegezték az átvilágítók: pazarlás, fejetlenség, káosz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában