Helyi közélet

2010.10.01. 07:11

Nem koptat a villamos – reagált az MVK Zrt.

<p>Miskolc - Közleményben reagált az egyik miskolci polgármesterjelölt felvetéseire<br /> az MVK projekt igazgatósága.</p>

Legutóbb Hircsu Ákos, a SZEME Miskolc polgármesterjelöltje vetette fel azt az örökzöld témát hogy a régi villamosok elkoptatják majd az új pályát. Erről portálunkon is írtunk.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Projekt Igazgatóság közleményben reagált az elhangzottakra. Leszögezték: szerintük a felújított pályaszakaszt nem fogják károsítani a régi Tátra és SGP villamosok, mivel ezek nem merevtengelyes villamosok, hanem forgóvázas járművek. Így nem okoznak olyan mértékű kopást, amely veszélyeztetné az új síneket. Így folytatják: a projekt összköltsége 37.658.167.000 forint (támogatási arányok: EU: 76,082 százalék, költségvetés: 13,427 százalék, önkormányzat: 10,491 százalék), amelyet a tájékoztatón elhangzottakkal ellentétben nem költött el még a projekt igazgatóság, hiszen – amint Hircsu Ákos is megjegyezte – jelenleg még nincs nyertese a villamosjármű-tendernek, s nem járnak új villamosok a városban. És még nem készült el a Felső-Majláthig tartó új szakasz sem.

Szeretnénk egyben visszautasítani bármilyen jellegű politikai célzatú vádaskodást, amelyben az MVK Zrt. szakmai munkáját politikai haszonszerzés és hangulatkeltés céljából egyesek megkérdőjelezik – írják közleményükben, amely így folytatódik: tisztelettel szeretnénk felajánlani minden politikusnak és jelöltnek, hogy mielőtt a Zöld Nyíl kapcsán félretájékoztatják a lakosságot, szíveskedjenek felkeresni a Projekt Igazgatóságot, a www.zoldnyil.hu portált vagy elolvasni hírlevelünk aktuális számát, s ezzel a mi munkánkat is nagyban segítik. A villamosjármű-tenderrel kapcsolatban ismét tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy az ajánlattételi határidőig (2010. szeptember 20. hétfő 12 óra) négy járműgyártó cég adta be pályázatát abból a hatból, amelyik eredetileg megvásárolták a pályázati dokumentációt – fejeződik be a közlemény.

ÉM

Önkormányzati választás 2010 | Zöld nyíl: visszaélések gyanúja

eszak | 2010.09.29 13:25
Miskolc - A Zöld Nyíl villamosprojekt kapcsán történt szerintük átgondolatlan és pazarló tevékenységről tartott szerdán sajtótájékoztatót a Szemléletváltást Miskolcon Egyesület, a SZEME.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában