Helyi közélet

2010.10.02. 17:44

Megszaporodtak a lakók két borsodi településen

<p>Megszaporodott a lakók száma a választások közeledtével két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. Keresztétén és Arkán a választásokat megelőző hetekben tömegesen jelentkeztek be állandó lakosnak más településekről.</p>

Keresztétén korábban 33 laktak, mostanra 96-ra duzzadt a választásra jogosultak száma. A régebben ott élők lakók tiltakozása miatt a helyi jegyző 41 lakost fiktívvé nyilvánított, a döntés azonban nem jogerős. Az erről szóló határozatot sokan nem vették át új, Keresztétén megjelölt lakhelyükön.

Hasonló a helyzet Arkán, ahol eddig 80-an éltek, az elmúlt hetekben azonban 178-ra duzzadt a falu lakossága. Az egyik polgármester-jelölt a területi választási bizottsághoz fordult, és kérte, hozzanak határozatot, hogy az új lakók ne szavazhassanak. A választási bizottság szombaton délután ült össze. Mindkét falu ügyében büntetőfeljelentés is van.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában