Helyi közélet

2010.10.08. 17:47

Lévai Anikó vendégségben Anna néninél

<p>Miskolc, Szendrő - Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége volt a vendége péntek a szendrői Spisák Anna néninek.</p>

Cipőt levegyük? – kérdezte pénteken dr. Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége pénteken Szendrőben, mikor Spisák Anna házába látogatott. Ez volt az egyik ház, amely a nyári árvízben megsérült és ez volt az egyik – a 80 közül –, amelyet Szendrőben a segélyszervezet adományából újjítottak fel. Szendrőbe ugyanis 121 millió forint jutott a felajánlásokból. Dr. Lévai Anikó pénteken néhány olyan házat nézett meg, amelyeknél már elkészültek a felújítással.

Spisák Anna néni háza is ilyen, erre több, mint 1 millió forintot költöttek, új parkettát, aljzatot kapott és festésre is szükség volt. Anna néni azt is elmondta: az árvíz idején kétnapig ki sem tudott menni a lakásból, a szobábkban is állt a víz. A felújítással azonban nagyon elégedett volt. Köszönetet mondott, végigvezette a vendégeket a házban, majd süteménnyel, pogácsával kínálta látogatóit.

Nem összehasonlítható

Lévai Anikó pénteken Edelénybe és Ócsanálosra is ellátogatott, az előbbi településen 16 lakásra 28 milliót, míg az utóbbiban 19 házra 22 milliót költött a segélyszervezet. Megyénkben összesen félmilliárd forintot osztottak szét: volt, ahol a felújításban segítettek, volt, ahol utalványokat osztottak a károsultaknak.

Az elmúlt időszakban több katasztrófa is pusztított hazánkban, mennyire érezhető ilyen esetekben a társadalmi szolidaritás? Kérdésünkre a jószolgálati nagykövet a kolontári példával válaszolt: „Csütörtökön utaztam éppen oda, de már útközben szólt a telefonom és többen arról érdeklődtek, hogy lehetne segíteni. Ennek köszönhetően már a nap végén megkezdtük a gyűjtést.” A jószolgálati nagykövet azt hangsúlyozta: Kolontáron csütörtökön olyat láttak, amit eddig nem. Így fogalmazott: nem lehet összehasonlítani az árvízzel, itt a természet, míg ott másfajta erők okozták a katasztrófát.


Árvízkárosult családokat látogatott meg Lévai Anikó

fuggetlen | 2010.10.08 16:24
Edelény, Ócsanálos, Szendrő - Árvízkárosult családokat látogatott meg pénteken Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában