Helyi közélet

2010.10.26. 14:26

Kezdődik az Egressy évad

<p>Kazincbarcika - A születésnapos énekesnő Kovács Kati nyitja az évadot Kazincbarcikán.</p>

A SZOT- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő önálló koncertjére - a Nosztalgia bérlet első előadásaként - kedd este kerül sor a kazincbarcikai Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sportközpont színháztermében. A rendkívül széles kulturális palettát nyújtó művelődési központ az idei évadra ismét több műfaji bérletet kínál minden korosztálynak az ovisoktól a szépkorúakig. A tradícionális színház, mozi, hangverseny bérletek mellett a Nosztalgia és a Fantázia névre hallgató bérlet, továbbá a közönség kényelmét szolgáló és pénztárcáját kímélő akciók olyan lehetőségeket rejtenek, melyeket nem érdemes kihagyni. A bérletes sorozatok évek óta nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a szervezők olyan művészeket és előadásokat hoznak helybe, melyek a kultúra kedvelő és értő kazincbarcikai közönség számára gyakran igazi csemegék. Csak néhány név és előadó a gazdag kínálatból: a felnőtt bérletes színházi sorozat keretében novemberben a Bob Herceg a Turay Ida Színház előadásában érkezik Kazincbarcikára. A népszerű operettben többek között Mikó István, Benkő Péter, Bencze Ilona és Csere László is színpadra lép. A Felnőtt hangversenybérlet 4 előadást kínál, 2011 februárjában a hazai komolyzenei élet egyik legmeghatározóbb egyénisége Jandó Jenő koncertezik Kazincbarcikán. Az évadban kínált 4 különböző mozibérlet tematikusan, vagy korcsoportok szerint bontva 20 nagyszerű filmet köt csokorba, de alsós és ovis bérlet is várja a nebulókat, ezekben színházi, bábszínházi és meseszínpadi előadások egyaránt szerepelnek. Aki pedig inkább a mozit és a színházat kombinálná, annak a Fantázia bérletet ajánlja az Egressy, hiszen ez mindkét műfajban 2-2 előadást takar.
A rendkívül gazdag kínálatról a művelődési központ honlapján (www.egressy.hu) további információkat találhatnak.
A 2010/2011-es évad kedd este a rendkívül népszerű énekesnő Kovács Kati koncertjével kezdődik, vele nosztalgiázhatnak a barcikaiak. Az aranytorkú énekesnő október 25-én ünnepelte születésnapját, így a helyi szervezők egy kis meglepetéssel is készülnek.
- G. J. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában