Helyi közélet

2010.10.19. 20:32

Kevés az igazi munkalehetőség régiónkban

<p>Miskolc - Csökkent a munkanélküliek száma régiónkban, de a ráta még mindig magas.</p>

Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma az Észak-magyarországi régióban, szeptemberben másfélezerrel kevesebben voltak állás nélkül, mint augusztusban, az egy évvel ezelőttihez képest pedig több mint 5 ezer 600-zal mérséklődött a ráta, derül ki a regionális munkaügyi központ legfrissebb jelentéséből. Az észak-magyarországi régió megyéi közül továbbra is Borsodban a legtöbb a munkanélküli. Számuk az év kilencedik hónapjában meghaladta a 64 ezret, Hevesben a 19,6 ezret, Nógrádban pedig a 18,1 ezret. Összességében 101 ezer 891 munkanélkülit regisztráltak a munkaügyi kirendeltségek a három megyében.

Szakképzettség nélkül

A nyilvántartott álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi ráta a régióban 20,1 százalékos volt, szemben az országos 12,4 százalékkal. Az álláskeresők 45 százaléka legfeljebb 8 általános iskolai osztályt végzett, a diplomások aránya az összes munkanélkülinek 3,9 százalékát tette ki. Továbbra is jellemző a térségre, hogy az új állásajánlatok túlnyomó többsége valamilyen támogatási formához – közcélú, közhasznú – kötött volt, a támogatáshoz nem kötött munkalehetőségek száma alig haladta meg a másfélezret.


Üres állások Borsodban

boon | 2010.10.17 10:32
Nincs állása? Segítünk! Tekintse meg a Megyei Munkaügyi Központ állásajánlatait a 41. hétre!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában